ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για βιασμό σε στρατόπεδο με εντολή αξιωματικού

fantaroi
Μήνυση στην οποία καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό, πριν από 10 χρόνια στο στρατόπεδο όπου κατατάχθηκε, κατέθεσε 32χρονος στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

 

Ο νεοσύλλεκτος τότε μηνυτής, αναφέρει ότι ο σε βάρος του βιασμός πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του αξιωματικού, ο οποίος ήθελε να τον εκδικηθεί.

Το περιστατικό έγινε πριν από μία δεκαετία και ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3, για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Ο 32χρονος δηλώνει ότι είναι ακόμη σοκαρισμένος για όσα υπέστη σε στρατόπεδο όταν κατατάχτηκε, παρότι πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια. Υποστηρίζει ότι ένας αξιωματικός ήθελε να τον εκδικηθεί, επειδή τον έβρισε και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού τον νάρκωσαν. Ο 32χρονος κατέθεσε μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, που όπως ισχυρίζεται ενεπλάκησαν στον βιασμό του και επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες.

«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο, χωρίς τη θέλησή μου».

Όπως δήλωσε ο καταγγέλλων, «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες», ανέφερε ο 32χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν τα άτομα αυτά και να τιμωρηθούν», σχολίασε ο δικηγόρος του 32χρονου.

Οι αποκαλύψεις για όσα υπέστησαν αθλητές και καλλιτέχνες ήταν αυτές που όπλισαν με θάρρος τον 32χρονο και κατήγγειλε τα όσα υποστηρίζει ότι υπέστη πριν μία δεκαετία.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν, ότι «η στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

You may also like

Comments are closed.