ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: «Εγκληματικό το σχέδιο πίσω από τον βιασμό»

Facebook
Twitter
Τα λόγια του εισαγγελέα φωτίζουν το δράμα που έζησε στα παιδικά της χρόνια. Τις εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του προπονητή της, που κατηγορείται ότι τη βίαζε από τα 10 μέχρι τα 14 χρόνια της.

Τα δάκρυα ανακούφισης της 22χρονης μετά την εισαγγελική πρόταση, μαζί με τις αντιδράσεις και τις ανατριχιαστικές περιγραφές στο δικαστήριο, συμπυκνώνουν το χρονικό του εφιάλτη της…

«Η αθλήτρια είναι 10 ετών όταν αναλαμβάνει ο κατηγορούμενος προπονητής. Άμεσα ο κατηγορούμενος έθεσε σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της, συναισθηματικά και επιμελώς φρόντισε να κερδίσει εμπιστοσύνη των γονιών όλων των παιδιών, περισσότερο όμως των γονιών της καταγγέλλουσας», δήλωσε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελέας περιγράφει ένα σχέδιο θρασύτατο, απάνθρωπο και εγκληματικό, όπως το χαρακτηρίζει. Παίρνει τα πράγματα χρονικά και τονίζει πως o κατηγορούμενος εκδήλωσε τις αρρωστημένες του προθέσεις, μόλις ανέλαβε προπονητής στον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Τότε που η μικρή ήταν μόλις 10 ετών…

«Μετά την επιστροφή της ομάδας, ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Από εκείνο το διάστημα μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, οι λεκτικές παρενοχλήσεις, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις. Όλα αυτά παρόλο που αντιλαμβανόταν ο κατηγορούμενος την ηλικία της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χώρο και χρόνο».

Ο κατηγορούμενος προπονητής είχε φροντίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών της μικρής και στη συνέχεια, όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας, του ήταν εύκολο να την παγιδεύσει.

«Το καλοκαίρι του 2011, ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμα περαιτέρω το εγκληματικό σχέδιο του, εισήλθε στο δωμάτιο της καταγγέλλουσας, την πήρε με τη βία και την οδήγησε στο αυτοκίνητο του και την εξανάγκασε σε συνουσία. Όλο το χρονικό διάστημα 2011 μέχρι και το Φθινόπωρο του 2013, γινόταν αυτό. Ακόμα και όταν άλλαξε κατηγορία η καταγγέλλουσα στο άθλημα της».

Ο προπονητής παρακολουθούσε ανέκφραστος. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης, ο ίδιος κινείται στη γραμμή, που είχε προσπαθήσει να αναπτύξει στο Live News λίγες μέρες πριν συλληφθεί.

Για τον ίδιο δεν υπάρχει βιασμός αλλά σχέση, όπως επέμενε κυνικά, με ένα 10χρονο παιδί. Το μαρτύριο της μικρής συνεχίζεται μέχρι το 2014, όταν η ίδια βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει για πρώτη φορά τους γονείς της.

«Μετά την τελευταία πράξη βιασμού της, η αθλήτρια, το 2014, αποφάσισε να αποκαλύψει τι συνέβαινε στους γονείς της. Η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του, βρήκε τη δύναμη να γνωστοποιήσει στους γονείς της τι έγινε, οι οποίοι εμβρόντητοι, απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας που έκανε λόγο για σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του 39χρονου εισηγήθηκε την καταδίκη του για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με την 22χρονη που τον κατήγγειλε και τους γονείς της, να χειροκροτούν και να ξεσπούν σε δάκρυα.

Σε μια προσπάθεια να αποδημήσει όλους τους ισχυρισμούς του 39χρονου, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν προέκυψε από πουθενά πως η αθλήτρια έκανε την καταγγελία για να λάβει χορηγίες ή για λόγους που να σχετίζονται με τα εσωτερικά της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top