ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταπέλτης ο Πρύτανης: Σώστε το Πανεπιστήμιο από την λεηλασία των «ρομά»

Χ. Μπούρας Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών 3 653x437 1 640x428 1

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Σε απόγνωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα εξαιτίας της συνεχόμενης παραβατικότητας που προέρχεται κυρίως από τον καταυλισμό των ρομά που βρίσκεται στον Χάραδρο και μέχρι σήμερα… κανέναν δεν απασχολεί (λειτουργεί και «μεταλλάσσεται» εδώ και χρόνια)!

Όπως αναφέρει ο κ. Μπούρας, ομάδες ρομά λεηλατούν την περιουσία του ιδρύματος, κλέβοντας από καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα μέχρι οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο προκειμένου στη συνέχεια να το διοχετεύσουν… στη μαύρη αγορά.

Ο Πρύτανης αναγκάστηκε να στείλει δύο επιστολές προς την Αστυνομία, και τον Δήμο και προς την Εισαγγελία Πατρών! Όπως επισημαίνει: «Οι Ρομά κλέβουν κυρίως καλώδια τα οποία τα πωλούν στην μαύρη αγορά χαλκού, αλλά και μεταλλικά αντικείμενα που υπάρχουν στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, ενώ στις διάφορες εξορμήσεις τους προχωρούν σε δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις, αφήνοντας πίσω τους ζημιές χιλιάδων ευρώ που το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να βρει τα χρήματα για να επιδιορθώσει.

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη λεηλασία του Πανεπιστημίου Πατρών, με τις αρχές από τον δήμο έως και την αστυνομία, να μην έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό, μένοντας ουσιαστικά θεατές αυτής της κατάστασης, είναι ακόμα και μικρά παιδιά. Ανήλικα, στέλνονται προφανώς από τους μεγαλύτερους τους για να κόψουν καλώδια υψηλής τάσης, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ορμητήριο όλης αυτής της παραβατικότητας, ο καταυλισμός που υπάρχει στις όχθες του ποταμού Χάραδρου, πλησίον του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ρομά κλέβουν εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη έκταση που έχει ο χώρος του Πανεπιστημίου Πατρών και ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της περίφραξης, επιστρέφουν αφού εκτελέσουν το έργο τους, στο ορμητήριο τους»!

ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΕΤΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, έχει θέσει το ζήτημα εδώ και 1,5 χρόνο στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να απομακρυνθεί ο καταυλισμός από τον Χάραδρο, χωρίς όμως να έχει υπάρξει απάντηση μέχρι σήμερα.

Όσο για την αστυνομία η οποία μάλιστα πριν από δύο μήνες σχεδόν σύστησε μια ειδική ομάδα για την παραβατικότητα των ρομά, δεν έχει κατορθώσει να περιορίσει την εγκληματικότητα που υπάρχει στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!

Ο πρύτανης σε μία εκ των δύο επιστολών του αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα μέσα στο προηγούμενο δίμηνο. Οι Αρχές γνωρίζουν το όλο θέμα αρκετά καλά. Οπότε πρέπει να δράσουν, καθώς στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, προχωρώντας στις δέουσες νομικές ενέργειες για να μπει ένα τέλος στη λεηλασία του Ιδρύματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.