ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: «Δεσμευτείτε για άμεση ενίσχυση της αστυνομίας στην Αχαΐα»

Facebook
Twitter

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απουσία άμεσης δέσμευσης, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αριθμούς, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με την ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της τοπικής αστυνομίας. Είναι γνωστές σε όλους μας, εδώ και καιρό, όπως άλλωστε μας πληροφορούν καθημερινά τα αρμόδια στελέχη της Αχαΐας και οι συνδικαλιστές, οι ελλείψεις και σε επίπεδο νομού», τονίζει η καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κατερινά Σολωμού, μετά την επίσκεψη Θεοδωρικάκου και προσθέτει:

«Κρούουμε για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και ισχυροποιούμε τη φωνή των αστυνομικών που ζητούν ενίσχυση. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περίχωρα της Πάτρας και σε χωριά του νομού, δεν υπάρχουν αστυνομικοί  αλλά ούτε και περιπολικά για να εκτελέσουν περιπολία. Επιπροσθέτως, στην Πάτρα, το υπάρχων προσωπικό επιβαρύνεται με πολλαπλές αρμοδιότητες, γεγονός που μπορεί να έχει κατ’ επέκταση συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών, για την οποία συνεχώς μιλούσε από την Αχαϊκή πρωτεύουσα ο κ. Υπουργός, λέγοντας πως αυτή είναι στον πυρήνα των αξιών και των στοχεύσεων της Κυβέρνησης. Λόγια, λόγια, λόγια!

Ας προβεί σε πράξεις η Κυβέρνηση κι ας ενδυναμώσει άμεσα την αστυνομία με προσωπικό και περαιτέρω υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Δεν αρκεί η υπόσχεσή του ότι όλα θα γίνουν με το νέο έτος. Θα πρέπει να υπάρξουν σαφή χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωρικάκος απέφυγε να αναφερθεί και στο οργανωμένο έγκλημα, το οποίο ζει και βασιλεύει στη χώρα και απ’ ότι φαίνεται έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Η ενίσχυση της αστυνομίας  είναι μονόδρομος για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και θα είναι καταλυτική και στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top