ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κατερίνη: Σε στέκι για παράνομο τζόγο είχε μετατραπεί Ίντερνετ καφέ – Kατασχέθηκαν 375.000 ευρώ

Facebook
Twitter

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας που είχε μετατρέψει ίντερνετ καφέ σε στέκι για παράνομο τζόγο, αποκομίζοντας χιλιάδες προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Κατερίνης.

Την ομάδα των δραστών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 375 χιλιάδες ευρώ, αποτελούσαν επτά άτομα εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες έχουν συλληφθεί. Άλλος ένας άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (21 Μαΐου 2024) σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη δημιουργία και διαχείριση παράνομων ιστοσελίδων και προγραμμάτων προσφοράς παιγνίων.

Σε κατάστημα ιδιοκτησίας μίας εκ των γυναικών, που διαχειρίζονταν μαζί με 2 από τους άνδρες και εργάζονταν ως υπάλληλοι οι άλλες 2 γυναίκες, παρείχαν σε πελάτες («παίκτες») του καταστήματος πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα προσφοράς παιγνίων, που είχαν δημιουργήσει και εγκαταστήσει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι άλλοι 2 άνδρες.

Παράλληλα η εγκληματική ομάδα παρείχε πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες προσφοράς διαδικτυακών παιγνίων και εκτός του καταστήματος, δημιουργώντας ατομικούς λογαριασμούς σύνδεσης για κάθε «παίκτη». Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των «παικτών» και των μελών της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιούνταν σε συναντήσεις στο κατάστημα, στις οικίες τους ή σε υπαίθριους χώρους.

 

Τόσο στο κατάστημα, όσο και στις οικίες των δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Screenshot-2024-05-22-153521.jpg
Τα κατασχεθέντα χρήματα και υπολογιστές

Ελληνική Αστυνομία

το χρηματικό ποσό των 375.240 ευρώ,

48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων η μία λειτουργούσε ως «server»,

20 οθόνες και 21 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών,

19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

2 φορητοί υπολογιστές και 1 tablet,

φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb),

9 κινητά τηλέφωνα και

διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Επιπλέον με τη συνδρομή και υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω κατάστημα λειτουργούσε με ηλεκτρική ενέργεια παρακάμπτοντας τον μετρητή (ρευματοκλοπή), πράξη στην οποία συνέδραμε και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται και 20 «παίκτες», τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top