ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κάθε μέρα 5 με 8 τροχαία στην Πάτρα

troxaio

Η Τροχαία το επισημαίνει με τα στατιστικά στοιχεία που δίνει κάθε μήνα για την Δυτική Ελλάδα, αλλά εμείς… μυαλό δεν βάζουμε! Και την εβδομάδα που πέρασε δεκάδες τα τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα δε στον αστικό ιστό της πόλης. Ευτυχώς όχι θανατηφόρα, αλλά με τραυματισμούς που στοιχίζουν!

Οδηγούμε επικίνδυνα, πατώντας «γκάζι», χωρίς να νοιαζόμαστε ούτε για μας, ούτε για αυτούς που έχουμε στο αυτοκίνητο και φυσικά ούτε για τους υπόλοιπους οδηγούς που «τυχαίνει» να βρίσκονται… στο «διάβα» μας! Τα τροχαία, παρά τις κατά καιρούς εκστρατείες που έχουν γίνει από φορείς για την ασφαλή οδήγηση, αλλά και τους ελέγχους της αστυνομίας, αυξάνονται συνεχώς.

Μόνο στην Πάτρα ο μέσος όρος των τροχαίων που καταγράφονται στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, είτε αυτά είναι σοβαρά, είτε όχι, φτάνει σε καθημερινή βάση τα 5 με 8. Δηλαδή κάθε μήνα σημειώνονται πάνω από 150 τροχαία και εξαιρούμε αυτά που δεν έχουν ως αποτέλεσμα τραυματισμό, άρα οι οδηγοί… «τα βρίσκουν» με τις Ασφαλιστικές εταιρείες!

Τα περισσότερα ατυχήματα έχουν σχέση με την συνηθισμένη απροσεξία στον δρόμο, αλλά και την ταχύτητα. Υπάρχει και μια αυξητική τάση στα τροχαία που προκαλούνται από μεθυσμένους οδηγούς οι οποίοι μετά το «πιώμα»… πιάνουν τιμόνι!

Άλλο ένα στοιχείο της λανθασμένης οδήγησης είναι το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με κύκλους της Τροχαίας, ενώ σε ότι αφορά τα δίκυκλα οι περισσότεροι οδηγοί δεν φορούν κράνος. Στην κορυφή των στατιστικών των τροχαίων ατυχημάτων με βάση τις αιτίες είναι… και η παραβίαση προτεραιότητας (στοπ ή και κόκκινο φανάρι)!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.