ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγόρησε για εμπαιγμό την Κυβέρνηση ο Πελετίδης: «Τα καταστήματα στην Πάτρα πρέπει να ανοίξουν»

patra emporoi kentro peletidis omilia 8
Για «αδικία» και για «εμπαιγμό» κατά των εμπόρων της Πάτρας εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωση του που εξέδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στηρίζοντας το αίτημα τους να επιτραπεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και στην Αχαΐα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε συνέχεια της παρουσίας του κ. Πελετίδη στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπόρων στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Μέσω αυτής ο δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχει ενότητα προκειμένου να ανατραπεί η κατάσταση, εκφράζοντας με σαφή τρόπο την άποψη ότι «η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση που στριμώχνει περισσότερο τους μικρομεσαίους εμπόρους, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η έντονη αντίδραση».

patra emporoi kentro peletidis omilia 12

Η ανακοίνωση του κ. Κώστα Πελετίδη έχει ως εξής:

«Ένα Δήμο, τον αποτελούν άνθρωποι και όχι κτίρια. Και όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, τότε πρέπει να είμαστε όλοι στο πόδι. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, βρίσκονται σε δύσκολη θέση και πρέπει να συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλον και να τον στηρίζει.

Ενωμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, που στριμώχνει ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους εμπόρους. Γι αυτό και αντιδρούμε στην απόφαση αυτή και ζητάμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα, γιατί δεν είναι η αιτία της διασποράς του κορωνοϊού. Η διασπορά έγινε με κλειστά τα καταστήματα.

Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά την προστασία των κατοίκων της πόλης μας, θα μπορούσε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, με πρώτο απ’ όλα την διενέργεια rapid test σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ιχνηλάτηση, γρήγορα επιδημιολογικά μέτρα και περιορισμό της πανδημίας. Αυτό δεν το έκανε, όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν τι ζητάμε, αλλά βάζει στο ζύγι κόστος – όφελος και πάει με το μέρος εκείνων που θα της φέρουν κέρδος.

Αν στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτό θα αποβεί σε βάρος του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας. Γι αυτό έχουμε όξυνση του προβλήματος με την πανδημία.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους της πόλης μας, όπως στηρίζουμε τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, τους αγρότες μας και τους άνεργους.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, γιατί έχουν αθροιστεί πολλά προβλήματα εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται οι μικρομεσαίοι, από εκείνους που κατέχουν τον πλούτο. Μόνο ενωμένοι θα βρούμε το δρόμο μας και θα πετύχουμε».

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, επανέλαβε ότι: «τα καταστήματα στην Πάτρα, πρέπει να ανοίξουν, όπως άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν με κλειστά τα μαγαζιά. Η κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτεί ξανά, να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα».

You may also like

Comments are closed.