ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κάτω Αχαΐα: Κρούσματα σε 2 λύκεια- ο Δήμος αντέδρασε αμέσως

louketo sxoleio kleisto
Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε δυο λύκεια της Κάτω Αχαΐας, με αποτέλεσμα να μπει  “λουκέτο” στα τμήματα – Ο Δήμος Δυτικης Αχαιας αντέδρασε άμεσα και ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα, ως προς την εξέλιξη της κατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, Βασίλη Γκοτσόπουλου:

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

《Χθες αργά το βράδυ ενημερώθηκα από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου της Κάτω Αχαΐας και τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου του Λάππα ότι μαθητές των δύο σχολείων βρέθηκαν θετικοί στον covid-19, όπως τους ανέφεραν οι γονείς. Συγκεκριμένα στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας το κρούσμα αφορά σε μαθητή του Α2 τμήματος και στο ΓΕΛ Λάππα σε μαθητή της Γ’ Τάξης.

Άμεσα, όπως είχα υποχρέωση και καθήκον, ενημέρωσα τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Μυλωνά, ο οποίος μου έδωσε την εντολή να πραγματοποιηθούν σήμερα απολυμάνσεις από εξειδικευμένο συνεργείο και στα δύο σχολεία. Έτσι σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και των δύο σχολείων με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα. Στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας η απολύμανση θα γίνει στις 10:00 και στο ΓΕΛ Λάππα στις 12:00. Με ευθύνη και μέριμνα των δύο Διευθυντών ειδοποιήθηκαν οι καθηγητές και οι γονείς των μαθητών ότι μόνο για σήμερα και τα δύο σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι και οι δύο μαθητές πήγαιναν σχολείο όλη την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή 16.04.2021. Επίσης έγινε επικοινωνία των δύο Διευθυντών με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας για περισσότερες οδηγίες και διευκρινήσεις. Σύμφωνα με τους αρμοδίους τα μαθήματα και στα δύο σχολεία από αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών οι μαθητές των δύο τμημάτων στα οποία φοιτούσαν οι μαθητές που ήταν θετικοί στον ιό, στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας οι μαθητές του Α2 τμήματος και στο ΓΕΛ Λάππα, οι μαθητές της Γ’ Τάξης. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα υπάρξει από τον Δήμο σχετικό δελτίο τύπου》.

You may also like

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...

Comments are closed.