ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κάτω Αχαΐα: «Σφοδρή η αντίθεση του Δήμου στο κλείσιμο του καταστήματος της Πειραιώς»

φωτο ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Με έντονη την παρουσία του Δήμου Δυτικής Αχαϊας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κάτω Αχαΐα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη συγκέντρωση εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Μάλλιαρης, Κυριάκος Ορλώφ και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάκης Κουνάβης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Καμπέρος, Ανδρέας Μπουχέλος και Θανάσης Πουλίδας.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπό κλείσιμο κατάστημα παρέστησαν επίσης οι εργαζόμενοι του καταστήματος, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και κάτοικοι της Κ. Αχαϊας.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Ορλώφ που ανάφερε τα εξής:

«Φίλοι και φίλες,

Πρώτα απ’ όλα οφείλω να σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό και τη συμπαράσταση του Δημάρχου μας Σπύρου Μυλωνά. Προγραμματισμένες από καιρό συναντήσεις του στην Αθήνα τον κράτησαν μακριά από τη σημερινή συγκέντρωση. Ωστόσο από τη χθεσινή του δήλωση ήταν ξεκάθαρος.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση να κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη μας. Επιτρέψτε μου όμως να προσθέσω μερικές σκέψεις. Το κατάστημα που κλείνει δεν είναι ένα ακόμα τραπεζικό κατάστημα. Όπως όλοι ξέρουμε η Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική Τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι απόκτησε ένα μεγάλο αριθμό πελατών από όλο το Δήμο και κυρίως από τον αγροτικό κόσμο.

Είναι ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών που διατηρεί συναλλαγές με το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι συνδημότες αυτοί σε πολύ μεγάλο βαθμό θα αποκλειστούν από το τραπεζικό σύστημα. Είναι γνωστό. Μιλάμε για ανθρώπους, για συνδημότες μας, για φίλους και συγγενείς μας που δεν μπορούν ξάφνου να κάνουν συναλλαγές με το σύστημα Win Banking, που δεν τους είναι εύκολο να κάνουν συναλλαγές μπροστά σε ένα μηχάνημα.

Όλος αυτός ο κόσμος θα στερηθεί την προσωπική επαφή με τους υπαλλήλους της Τράπεζας, θα αισθανθεί και θα είναι, πραγματικά αποκλεισμένος από το τραπεζικό σύστημα. Κάποιοι θα καταφύγουν στα παιδιά τους, σε συγγενείς και φίλους για να κάνουν τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες. Κάποιοι άλλοι θα πηγαίνουν, με το αζημίωτο, στους λογιστές τους. Και κάποιοι θα μείνουν ολότελα αποκλεισμένοι. Ούτε τη σύνταξή τους δεν θα μπορούν καλά-καλά να σηκώσουν.

Εξίσου σημαντικό θα είναι το πρόβλημα και για τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι επαφές τους με την Τράπεζα θα δυσκολέψουν, ακόμα και η ροή των πληροφοριών θα γίνει πιο δύσκολη. Για τον απλούστατο λόγο ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή του πελάτη με τα στελέχη του καταστήματος. Είναι λυπηρό.

Αυτό που για τη διοίκηση της Τράπεζας είναι εκσυγχρονισμός, για ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών είναι αποκλεισμός από τη δυνατότητα να κάνουν μόνοι τους ακόμα και στοιχειώδεις συναλλαγές.

Φίλοι και φίλες,

Αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις. Για εμάς, για το Δήμο Δυτικής Αχαϊας, η κύρια όψη είναι ο αποκλεισμός. Είναι οι συνδημότες μας που θα δουν τη καθημερινή τους ζωή να δυσκολεύει. Γι’ αυτό και η στάση του Δήμου είναι ξεκάθαρη.

Η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της και το κατάστημα της Τράπεζας στη Κάτω Αχαΐα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των υπαλλήλων της Τράπεζας που κάνουν στάση εργασίας.

Εκτός από την αυτονόητη συμπαράσταση θέλουμε να σας πούμε και κάτι ακόμα. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός σας. Είναι και δικός μας αγώνας, είναι ο κοινός μας αγώνας. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή μας θα φτάσει μέχρι τη διοίκηση της Τράπεζας. Που πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων και όχι να τη δυσκολεύει. Ότι έχει υποχρέωση να κρατάει ανοιχτά καταστήματα και όχι να τα κλείνει. Ότι πρέπει να είναι φιλική και όχι εχθρική με τους πελάτες της.

Η τύχη του καταστήματος της Τράπεζας στην Κάτω Αχαΐα είναι για εμάς το βασικό κριτήριο. Για να καταλάβουμε το ρόλο των τραπεζών στη ζωή μας. Δεν θα συγχωρήσουμε το κλείσιμο του καταστήματος. Κι αυτό ας το ακούσουν καλά όσοι αποφασίζουν.

Σε αυτόν τον αγώνα ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας θα είναι μπροστά. Μαζί με τους συνδημότες, μαζί με τις τοπικές επιχειρήσεις και τον Εμπορικό Σύλλογο, μαζί με τους εργαζόμενους της Τράπεζας».

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...
Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.