ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κατώτατος μισθός: Στα 546€ καθαρά το ετήσιο όφελος των εργαζομένων από την νέα αύξηση

Facebook
Twitter

Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Περίπου 550.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό στο τέλος του μήνα θα δουν αύξηση της τάξεως των 50€.

Το ετήσιο όφελος ενός εργαζόμενου εάν συνυπολογιστούν και τα δώρα φθάνει τα 700€ μεικτά και τα 546€ καθαρά.

Με την τέταρτη αυτή αύξηση του κατώτατου μισθού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ των 22 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτουν κατώτατο μισθό.

Το πρωί ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε βιομηχανία τροφίμων, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τον κατώτατο μισθό ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή την αύξηση την αντέχουν οι επιχειρήσεις διότι, μην ξεχνάτε, έχουμε μειώσει φόρους, έχουμε μειώσει εισφορές, έχουμε στηρίξει συνολικά τις επιχειρήσεις και τους ισολογισμούς. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε, είναι να μην τροφοδοτήσει η αύξηση ένα νέο κύμα ανατιμήσεων», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες, δώρα και 13 κατηγορίες επιδομάτων και παροχών, όπως την τακτική επιδότηση ανεργίας, την ειδική παροχή μητρότητας, και το επίδομα γονικής άδειας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top