ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο πεδίο της πραγματικότητας

Facebook
Twitter
Βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στο MEGA και στην εκπομπή ”Κοινωνία Ώρα Mega” με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα και τη συμμετοχή στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Τα συγκεκριμένα στελέχη που ‘’αξιοποιήθηκαν’’ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια.

Εξάλλου, θυμάστε ότι και άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις πχ του ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν η κατάληξή τους στην πορεία του χρόνου.

Το συγκεκριμένο σχήμα παρότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί, πρότιδεν είναι νέο, αφού πάνω από 8 στους 10 υπουργούς ήταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση, έχοντας απλώς αλλάξει ρόλους.

Προκαλεί μία ανησυχία το γεγονός ότι μετακινήθηκαν υπουργοί σε νευραλγικά πόστα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, τομείς δηλαδή που ρόλο παίζειη γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων και κάθε αλλαγή συνοδεύεται από ένα διάστημα προσαρμογής.

Άξιο σχολιασμού είναι ότι από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών& Μεταφορώνκανείς δεν παρέμεινε στη θέση του, ενώ εντύπωση προκαλεί και η ύπαρξη τριών υπουργώνΕπικρατείας, με περαιτέρω αρμοδιότητες σε σχέση με την εποπτεία της κυβερνητικής λειτουργίας.

Το τελευταίο σημαίνει, πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να αποτιμά θετικά και να επενδύειστη λειτουργία του «επιτελικού κράτους», παρότι αυτό δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό σε μια πληθώρα θεμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί κατά την προηγούμενη τετραετία.

Όλα, βέβαια,θα κριθούν και θα εκτιμηθούν στην πορεία, σίγουρα ωστόσο ένα πολυμελές σχήμα δεν δημιουργεί συνθήκες ευελιξίας, όσο και άμεσων αποφάσεων που πολλές φορές είναι αναγκαίες.

Σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης ημέρας ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε:

Τα πιο σημαντικά ζητήματα αφορούν στα τα θέματα της οικονομίας, όπως και της στήριξης εκατομμυρίων συμπολιτών μας που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύεισυνεχώς, εξαιτίας της ακρίβειας.

Η δημόσια υγεία αποτελεί έναν κρίσιμο πολιτικό τομέα, ο οποίος μας απασχόλησε και προεκλογικά, με αφορμή μια σειρά τραγικών περιστατικών που σημειώθηκαν.

Τώρα, βέβαια, θα φανεί αν η κυβέρνηση διαθέτει πραγματικά την πολιτική βούληση να στηρίξει –καθώς και με ποιο τρόπο- το ΕΣΥ, κάτι που δεν έκανε 4 χρόνια.

Τέλος, και παρά την προσωρινή φάση ύφεσης στις σχέσεις μας με την Τουρκία, εξόχως σημαντικά παραμένουντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αφού η γειτονική χώρα παραμένει ένας πολύ «δύσκολος» γείτονας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top