ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατσιφάρας: Η Ηλεία – Αχαΐα και η αποκατάσταση των πληγέντων προτεραιότητας όλων μας

katsifaras2
Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για ένα και μοναδικό θέμα, το θέμα των καταστροφών από τις πυρκαγιές (απολογισμός και σχέδιο ανασυγκρότησης), στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου στην Ηλεία.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αναφέρονται τα εξής:

«Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κρατούν πολιτικά ανοικτό το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης διαδικτυακά των συνεδριάσεων, την αποκατάσταση του κύρους, της αξιοπιστίας και τον σεβασμό στις αποφάσεις του ΠΣ και παράλληλα με υπεύθυνο τρόπο αντιμετωπίζουν και το μεγάλο θέμα των καταστροφών από τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Αχαΐα.

Ολόκληρο το κείμενο-πρόταση της παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο”

Πρόταση της παράταξης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ για το ΠΣ της 24ης Αυγούστου 2021 με θέμα ορισμός τόπου των επόμενων δύο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αιφνιδιασμού της Περιφερειακής Αρχής, για την  δια περιφοράς  συνεδρίαση  του Περιφερειακού  Συμβουλίου με θέμα την  αλλαγή του τόπου συνεδρίασης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  οι παρατάξεις δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις μέχρι να εξασφαλιστεί  απρόσκοπτα η  διαδικτυακή ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων  του μεγαλύτερου και δημοκρατικότερου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας.

Το περιφερειακό Συμβούλιο δεν ανήκει σε κανέναν άλλον πλην των πολιτών της Περιφέρειας και η Περιφερειακή Αρχή Νεκτάριου Φαρμάκη στερεί από τους πολίτες τη φωνή τους.

Δεν ψηφίζουμε την Πρόταση της Περιφερειακής Αρχής που αποτελεί προσβολή στην πολιτική απόφαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Προτείνουμε να τεθεί σε ψηφοφορία στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24ης Αυγούστου ως  θέμα η πραγματοποίηση μόνο της επόμενης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο, στην Ηλεία, με μοναδικό  θέμα τις πρόσφατες καταστροφικές  πυρκαγιές.

Εάν ο πραγματικός λόγος της συνεδρίασης είναι η Ηλεία, η Περιφερειακή Αρχή ας αποδείξει έμπρακτα ότι την ενδιαφέρει η Ηλεία και ο σεβασμός στις αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων, που είναι και η φωνή της δημοκρατίας. Διαφορετικά, χρησιμοποιεί την Ηλεία για άλλους λόγους.

Τα μέσα της Ηλείας που πάντα βρίσκονταν και βρίσκονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  είμαστε σίγουροι ότι θα καλύψουν το κενό δημοσιότητας  και τις αδυναμίες της Περιφερειακής Αρχής Νεκτάριου Φαρμάκη».

You may also like

Comments are closed.