ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καββαθάς: « Πρωτοφανής η έλλειψη προσωπικού στην εστίαση, λόγω πανδημίας»

Facebook
Twitter
Εκτός από την έλλειψη προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες των τουριστικών προορισμών της χώρας, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, εξίσου μεγάλη δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού εντοπίζεται και στην εστίαση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), Γιώργο Καββαθά.

«Πέρα από τον περιορισμό του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού και στην εστίαση και στα καταλύματα, που δεν έχουμε ξαναβιώσει τα τελευταία 30 χρόνια που βρίσκομαι στον κλάδο.

Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα να βρούμε μάγειρες, σερβιτόρους, καθώς πάρα πολλοί άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό υπό τον φόβο της αβεβαιότητας. Αυτό φάνηκε περισσότερο στην επανεκκίνηση της εστίασης τον Μάιο, ωστόσο τελευταία έχει μειωθεί αυτό το φαινόμενο, κάποιοι από το προσωπικό επανακάμπτουν», αναφέρει ο κ. Καββαθάς.

Όπως εξηγεί, ο κλάδος της εστίασης, απασχολεί πρωτογενή ανεργία, ανθρώπους που εργάζονται προσωρινά, τους φοιτητές για παράδειγμα, γιατί είναι μια κοπιαστική δουλειά, που θέλει αντοχές, δεν είναι θελκτική για τους εργαζόμενους ως μόνιμη δουλειά.

Επιπλέον, τονίζει πως πρόκειται για εποχιακή δουλειά, όσο αφορά στους τουριστικούς προορισμούς, γιατί δεν έχουμε 12μηνο τουρισμό, αλλά τουρισμό 6 μηνών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Καββαθά, το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από πέρσι. «Στόχος είναι να πιάσουμε το 50% του κύκλου εργασιών του τουρισμού του 2019, γεγονός που θα βοηθήσει και άλλους κλάδους της οικονομίας, τους οποίους θα συμπαρασύρει. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δύσκολη χρονιά για το επιχειρείν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top