ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ-ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ: Δικαστικός αγώνας από κατοίκους για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Facebook
Twitter
Αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να απομακρύνουν την κεραία κινητής τηλεφωνίας που υψώθηκε πάνω απ’ τα κεφάλια τους, στην ταράτσα γειτονικής πολυκατοικίας. Ο λόγος για κατοίκους των Μποζαϊτίκων (πέριξ Romeo) που την Τετάρτη πραγματοποίησαν γενική συνέλευση παρουσία μάλιστα ειδικών επιστημόνων επί του θέματος.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα με σκοπό την λεπτομερή ενημέρωση γύρω από το θέμα της επικινδυνότητας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο στον αγώνα τους.

Η κεραία έχει εγκατασταθεί σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, (το 48ο Νηπιαγωγείο, το 49ο Δημοτικό και το 16ο Γυμνάσιο) χώρια από το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργεί φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, αλλά και το ΚΔΑΠ του δήμου Πατρέων, ενώ σε μικρή απόσταση λειτουργεί και ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα.

Στη συγκέντρωση των κατοίκων μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Γεωργίου,  ο νομικός πληρεξούσιος των κατοίκων Δικηγόρος Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, καθώς και ο Εντατικολόγος Παίδων και Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ , Ανδρέας Ηλιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή Αγώνα προ ημερών απηύθυνε έκκληση και στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών προκειμένου να συμπαρασταθεί στον αγώνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top