ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κέρδη το γ΄ τρίμηνο για την πατρινή Intracom

Facebook
Twitter
Ενίσχυση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας εμφάνισε ο όμιλος Intracom το εννεάμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Ειδικότερα, κατέγραψε ενισχυμένο κατά 7,5% –στα 336 εκατ. ευρώ– τζίρο, όπως και αυξημένα κατά 9,4% –στα 10,5 εκατ. ευρώ– κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda). Ωστόσο, τους εννέα μήνες της φετινής χρονιάς η Intracom εμφάνισε ζημίες προ τόκων και φόρων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 400 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Αντίθετα, σε επίπεδο τρίτου τριμήνου η εισηγμένη εμφανίζει κέρδη προ τόκων και φόρων 4,3 εκατ. ευρώ και ενισχυμένα Ebitda κατά 368%, στα 8,3 εκατ.

Επίσης, ο τραπεζικός δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 201 εκατ. ευρώ, έχοντας μειωθεί κατά 4 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα να διαμορφώνονται σε 64 εκατ. ευρώ (+3,5%). Τέλη Σεπτεμβρίου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της Intrasoft International, που έχει εξαγοραστεί από τη Netcompany, ανήλθε σε 875 εκατ. ευρώ, ενώ αυτό των Intracom Defense και Intrakat ανήλθε σε 95 εκατ. ευρώ και 419 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οπως αναφέρει η Intracom –εξαιρουμένης της εταιρείας πληροφορικής Intrasoft–, λόγω της πανδημίας οι καθυστερήσεις στην έναρξη υλοποίησης νέων κατασκευαστικών έργων, καθώς και οι χαμηλοί ρυθμοί δημοπράτησης νέων επηρέασαν τα βασικά μεγέθη του ομίλου κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2021. Ωστόσο, το τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, μετριάζοντας τις μέχρι σήμερα απώλειες. Οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών ενισχύουν το κόστος παραγωγής των τεχνικών έργων, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα της Ιntrakat. Αναμένεται όμως να έχουν περιορισμένη μόνο επίδραση στα περιθώρια της Intracom Defense.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top