ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κι όμως, τίμημα λογικό τα 1.500 ευρώ για το «Δασύλλιο»

Dasillio
Έντονα συζητήθηκε το θέμα του μισθώματος με το οποίο κλείστηκε η συμφωνία του νέου επενδυτή του Δασυλλίου μετά τον διαγωνισμό που διενήργησε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταστήματος, ο Δήμος Πατρέων.

Μία από τις πρώτες αντιδράσεις μεγάλης πλειοψηφίας πατρινών, στο άκουσμα ότι δύο νέοι σε ηλικία επιχειρηματίες, έγιναν τελικά οι μισθωτές του ιστορικού καφέ με θέα την πόλη, ήταν ότι τα 1.500 ευρώ ενοίκιο το μήνα είναι απείρως μικρό μίσθωμα.

Προς απάντηση όλου αυτού όμως έρχεται η τοποθέτηση μέσω της «Πολιτείας» του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού – Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Μιχάλη Αναστασίου (φωτογραφία).

Anastasiou

Ο οποίος δήλωσε ότι το μίσθωμα είναι όσο πρέπει με δεδομένο ότι απαιτείται για αποκατάσταση του χώρου εφόσον ο προηγούμενος μισθωτής «αφαίρεσε τα πάντα από μέσα», μέχρι και τους ηλεκτρολογικούς πίνακες, αλλά και επειδή έχουν υπάρξει τρομερές φθορές, «μέχρι και πλακάκια έχουν αποκολληθεί».

«Θεωρώ ότι τα 1.500 ευρώ , αν συνυπολογίσουμε όσα απαιτούνται για να φτιαχτεί ο χώρος από το μηδέν, δεν είναι καθόλου μικρό τίμημα», επισημαίνει ο κ. Αναστασίου. Στην παραπάνω σκέψη του, βέβαια, προστίθεται και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί πλέον στην αγορά ελέω των πληγών της πανδημίας και της καραντίνας. Όπως επίσης, το γεγονός ότι η στόχευση δεν πρέπει να είναι να έρθει ένας μισθωτής που θα προσκρούσει σε αδιέξοδο και να εγκαταλείψει, με τον χώρο να αποκτά κακή φήμη, αλλά να ξεκινήσει μια δραστηριότητα η οποία θα αποκτήσει σταθερότητα σε βάθος χρόνου.

Διότι έτσι θα προσελκύσει περισσότερους πατρινούς αλλά κυρίως θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν της πόλης για κάθε επισκέπτη. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε και παλαιότερα, στα τέλη της δεκαετίας ’70 αρχές και μέσα δεκαετίας του ’80, όταν το Δασύλλιο λειτουργούσε μέχρι και μεταμεσονύκτιες ώρες με τη φήμη του να αντηχεί και εκτός τειχών της πόλης, για τον φραπέ σε ποτήρι στο τσίγκινο κεσεδάκι, για το φαντασμαγορικό παγωτό σε ποτήρι, αλλά και για τις ποικιλίες μπύρας ή ούζου, με θέα την πόλη της Πάτρας και τον Πατραϊκό κόλπο.

Ο σκοπός πάντως είναι το Δασύλλιο να διαμορφωθεί σε έναν πολυχώρο ο οποίος θα καλύπτει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δεξιώσεων (γάμοι, βαπτίσεις κ.α.).

You may also like

Comments are closed.