Κικίλιας: «Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Facebook
Twitter
Σχολιάζοντας το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, σε πρωινή εκπομπή, ο κ. Κικίλιας είπε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως.

«Έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία».

«Θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα» είπε ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στις όποιες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει αποφάσεις.

Ωστόσο, είπε πως το θέμα θα εξεταστεί και μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν αποφάσεις.

Απέρριψε, ωστόσο, τον όρο «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, λέγοντας ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα».

«Οι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιστρέφουν στην προηγούμενη πραγματικότητα. Καταλαβαίνουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά καθήκον μας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως:

«Λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ευεργετήματα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάθεση των self test, ο υπουργός Υγείας είπε πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεχίσει αλλά κάποιοι σύλλογοι έχουν τις αντιρρήσεις τους.

Χαρακτήρισε «παροδικά τα προβλήματα» με τη διάθεση των self test και είπε πως «η κυβέρνηση βρήκε τη λύση στο πρόβλημα», αναφερόμενος στις συμφωνίες που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας ότι έγιναν με κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top