ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στόχος η Βόρεια Κορέα να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο

1100 d76dba97 a265 4d69 83c8 8795741dd102

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι απώτερος στόχος της χώρας του είναι να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, καθώς έδωσε προαγωγή σε δεκάδες αξιωματούχους και επιστήμονες που συμμετείχαν στην πρόσφατη εκτόξευση του μεγαλύτερου βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, μετέδωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Πριν περίπου μια εβδομάδα η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες οπλικές δοκιμές της.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μάλιστα είχε εμφανιστεί με τη μικρή του κόρη για πρώτη φορά δημοσίως, ποζάροντας με φόντο τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο. 

Με ένα χολιγουντιανών διαστάσεων βίντεο, η Βόρεια Κορέα έδωσε εικόνες από την πρόσφατη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να πλήξει στόχους σε απόσταση ακόμη και 15.000 χιλιομέτρων.

Βόρεια Κορέα - Κιμ Γιονγκ Ουν - κόρη

Στο βίντεο – υπερπαραγωγή ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η παρουσία της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν, η ύπαρξη της οποίας δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα ποτέ έως τώρα. Η μικρή ήταν στο πλευρό του βορειοκορεάτη ηγέτη την ώρα που επιθεωρούσε και στη συνέχεια παρακολουθούσε την εκτόξευση, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ