ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κίνα: «Διαγράφει» από τα βιβλία τους Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς

Facebook
Twitter
Personae non gratae… ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς στην Κίνα. Συγκεκριμένα η επιχειρηματική σοφία του Αμερικανού επενδυτή και φιλάνθρωπου και του εκλιπόντα «μέγα ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής», όπως έμελλε να περάσει στην ιστορία ο πρώην πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της Apple, πρόκειται να αφαιρεθεί από όλα τα σχολικά εγχειρίδια στην Κίνα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια των κινεζικών αρχών να φρενάρουν τίτλους βιβλίων που περιέχουν πληροφορίες για πολιτικές και πολιτιστικές ιδέες από την Ιαπωνία και τις χώρες της Δύσης. Οι δύο προαναφερθέντες θεωρούνται, σύμφωνα με το περιοδικό Nikkei Asia, «τα παιδιά της αφίσας του αμερικανικού καπιταλισμού», γι’ αυτό και αποφασίστηκε η αφαίρεση των βιογραφιών τους από τα σχολικά προγράμματα.

Το δίχως άλλο το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα ελέγχεται στενά και αφηγείται την ιστορία, όπως επιθυμεί το κυβερνών Κουμμουνιστικό κόμμα, αποφεύγοντας δηλαδή αναφορές στην σφαγή της πλατείας Τιενανμέν ή αναφέροντας ότι τα νησιά Σενκάκου για τους Ιάπωνες και Ντιαογιού για τους Κινέζους στην ανατολική σινική θάλασσα ανήκουν αποκλειστικά και αμετάκλητα στην Κίνα.

Επιπλέον των παραπάνω η κινεζική ιστοσελίδα People’s Daily ανακοίνωσε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo ότι θα δημοσιεύει κάθε μήνα μια λίστα ανάγνωσης για ενήλικες με σκοπό «να μάθουν για τα 100 ένδοξα χρόνια του Κομμουνιστικού κόμματος» με αφορμή την σχετική επέτειο την 1η Ιουλίου.

Πηγή: insider.com

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top