ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Ανανέωση και ισορροπίες από Ανδρουλάκη

Facebook
Twitter
Κινούμενος στη διπλή κατεύθυνση «ανανέωσης και σύνθεσης», όπως έλεγαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε χθες, στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος, τη νέα δομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, από την οποία δεν έλειψαν τα ανοίγματα.

Οπως είχε προδιαγραφεί από την αρχή της εβδομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε ως «αντ’ αυτού» στη Βουλή τον Μιχάλη Κατρίνη, πρόσωπο που τέμνεται με το πρόταγμα της ανανέωσης. Δεν συνιστά, παρ’ όλα αυτά, «πρωτάρη» σε ηγετικές θέσεις, καθώς είχε επιλεγεί και από τη Φώφη Γεννηματά ως β΄ εκπρόσωπος, όταν είχε αντικατασταθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, έτερος «υποψήφιος» για την ηγεσία της Κ.Ο., θα παραμείνει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι η νέα ηγεσία επιχειρεί να συνδυάσει τη γενικότερη εικόνα «φρεσκαρίσματος» με την αξιοποίηση της μακροχρόνιας εμπειρίας του βουλευτή Αθηνών, ο οποίος κλείνει τον 32ο χρόνο συνεχούς παρουσίας στη Βουλή. Τηρούνται έτσι, κατά κάποιον τρόπο, και οι ηλικιακές, εσωκομματικές ισορροπίες, παράγοντας που αναμένεται να προσμετρηθεί σε ένα βαθμό και στη αναδιαμόρφωση της ευρύτερης δομής στη Χαριλάου Τρικούπη.

Καμία έκπληξη δεν έκρυβε ούτε η θέση της γραμματέως της Κ.Ο., με τον κ. Ανδρουλάκη να επιλέγει τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επίσης εξελέγη για πρώτη φορά στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η κ. Λιακούλη ήταν μεταξύ των κοινοβουλευτικών που στήριξαν ανοιχτά τον ευρωβουλευτή, ενώ εκτιμάται ότι συνέβαλε στις πολύ καλές εκλογικές του επιδόσεις στη Θεσσαλία, μια κρίσιμη περιφέρεια με ισχυρές «παπανδρεϊκές» δυνάμεις.

kinal-ananeosi-kai-isorropies-apo-androylaki0

Τα «ανοίγματα» που αναμένονταν από την πλευρά Ανδρουλάκη κατεγράφησαν στις εναπομείνασες θέσεις και ήταν αμφίπλευρα, κόντρα σε αρκετές εκτιμήσεις που ήθελαν κινήσεις μόνο προς το στρατόπεδο Λοβέρδου. Από τους «λοβερδικούς» βουλευτές επελέγη για β΄ κοινοβουλευτική εκπρόσωπος η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία (όπως και ο πρώην υπουργός) είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της προς τον κ. Ανδρουλάκη στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

Η λιγότερο αναμενόμενη κίνηση ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Αρβανιτίδη στο νεοσυσταθέν πόστο του αναπληρωτή γραμματέα, δεδομένου ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ήταν ένας εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η δημιουργία της νέας θέσης όσο και η επιλογή του εν λόγω προσώπου κατέδειξαν την πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη να συμπεριλάβει στη νέα ιεραρχία όλες τις εσωκομματικές τάσεις, διαθέτοντας, άλλωστε, και την ισχύ για να το πράξει βάσει των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν την Κυριακή.

Η νέα ηγεσία της Κ.Ο. πιάνει αμέσως δουλειά, μια και συμπίπτει με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022 στην Ολομέλεια. Επομένως, το ερχόμενο Σάββατο (εφόσον δεν προκύψει κάποια έκτακτη παρέμβαση) αναμένεται ο Μιχάλης Κατρίνης να λάβει το «βάπτισμα του πυρός» απέναντι σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και στους υπόλοιπους αρχηγούς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top