ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Καταγγελίες στελεχών μέχρι και για απειλές!

1 15

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει έως ότου ανοίξουν οι κάλπες του Κινήματος Αλλαγής και οι πολίτες κληθούν να επιλέξουν τον νέο αρχηγό του κόμματος, με την ελπίδα της αναγέννησής του, όπως τουλάχιστον επαγγέλλονται άπαντες οι διεκδικητές της ηγεσίας.

Το μείζον ερώτημα – ζητούμενο σε αυτή την διαδικασία, όμως, φαίνεται πως είναι η διαφύλαξη της ενότητας του χώρου που περνά μια εσωκομματική προεκλογική περίοδο χαρακτηριστικής έντασης και σκληρής αντιπαράθεσης.

Σε τοπική εμβέλεια η κόντρα αφορά τη βάση του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σε επίπεδο ψηφοφόρων του ενός ή του άλλου υποψηφίου προέδρου του κόμματος.

Αισθητά χαρακτηριστική υπήρξε προ ημερών η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, γνωστή γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κατέχει θέση σε δημόσιο οργανισμό και έχει πολλές φορές συμμετάσχει σε εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από υποστηρικτή άλλου υποψηφίου προέδρου από αυτόν που η ίδια υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Δέχτηκα απειλές στο messenger! Δεν ξέρω πού αλλού θα φτάσουν». Το επιπρόσθετο αξιοσήμαντο στοιχείο είναι ότι η ανάρτηση της έδωσε αφορμή για δεκάδες σχόλια άλλων τοπικών στελεχών του κινήματος που είχαν να διηγηθούν άλλες παρόμοιες προσωπικές τους περιπτώσεις, από υποστηρικτές άλλων υποψηφίων.

Μπορούσε κανείς να διαβάσει… ατελείωτα τέτοια μηνύματα, δημιουργώντας στο μυαλό του μια γενική εικόνα έντονης εσωστρέφειας και πρωτοφανούς αντιπαλότητας, που σαφώς οδηγούν σε έναν και μόνο προβληματισμό: Άραγε θα μπορεί μετά από όλα αυτά να υπάρξει ενότητα την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών;

σκαρμεασ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ: «ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Στο ερώτημα αυτό σπεύδει να απαντήσει καταφατικά ο Αλέξης Σκαρμέας (ένθετη φωτογραφία). Ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων και μάχιμος Δικηγόρος, επί σειρά ετών ενεργό στέλεχος του κόμματος, εκφράζει την βαθιά του πεποίθηση ότι η επομένη των εκλογών ανάδειξης νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα βρει τα στελέχη ενωμένα.

«Γιατί, πού θα πάνε;…», ήταν η πρώτη αυθόρμητη απάντηση του κ. Σκαρμέα στο ερώτημα μας, εάν η σημερινή αντιπαλότητα οδηγήσει σε φυγή τους ηττημένους (ή κάποιους από αυτούς) των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος λέει: «Δεν ανησυχώ για την ενότητα. Βλέπετε ότι σε επίπεδο διεκδικητών, υπάρχει αντίλογος όμως διατηρείται ισορροπία. Αλλού είναι το θέμα».

ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Και τι εννοεί λέγοντας «Αλλού είναι το θέμα» ο κ. Σκαρμέας; Διότι στρέφει την κουβέντα και το ενδιαφέρον περισσότερο στο ποιο θα είναι το μέλλον του κόμματος, μετά τις εκλογές. Και λέει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα πράξει ο νέος αρχηγός.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ιστορία βασισμένο στον αδύναμο, σε αυτόν που έχει ανάγκη. Άρα το αν θα αναγεννηθεί ή όχι, το κόμμα, θα είναι συνάρτηση του αν ο επόμενος πρόεδρος θα εκφράσει τον νέο, τον άνεργο, αυτόν που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του, να ντύσει τα παιδιά του».

Και συμπλήρωσε: «Το ιστορικό στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι να γίνει ξανά ο χώρος που θα απαντήσει στις ανάγκες των πολλών αποδεικνύοντας ότι έχει τις λύσεις στα προβλήματα τους».

You may also like

Comments are closed.