ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για την Αχαΐα είναι μόλις στην αρχή τους

Facebook
Twitter
Πρώιμη, ασφαλώς, κάθε συζήτηση για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες, όποτε γίνουν, εθνικές εκλογές. Ωστόσο, η «Πολιτεία», με αφορμή «πηγαδάκια» στελεχών του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, μεταφέρει την εκτίμηση ορισμένων εξ αυτών.

Εκτίμηση που λέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, εάν φυσικά το θελήσει, θα είναι εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, όπως συνέβη και τον Ιούλιο του 2019 και παρά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

«Αν ο πρώην πρωθυπουργός εκφράσει την επιθυμία να διατηρήσει την βουλευτική έδρα της Αχαΐας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πολύ δύσκολα θα επιμείνει σε μια πιθανή άρνηση», μάς έλεγε στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής που ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2019 και κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι υποψήφιος και το 2023 ή νωρίτερα…

Κατά τον ίδιο, ακόμα κι αν ο Παπανδρέου εκλεγόταν πρόεδρος του κόμματος, και πάλι η έδρα θα ήταν «καπαρωμένη» καθώς η Αχαΐα θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές του. Αυτά λέγονται, αυτά συζητούνται, σ’ επίπεδο εκτιμήσεων-το επαναλαμβάνουμε- και όχι σ’ επίπεδο προσανατολισμών. Υπάρχει, φυσικά και ο αντίποδας.

Εκείνων που λένε ότι η «εντολή ανανέωσης» που έλαβε, με συντριπτικό ποσοστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα οδηγήσει σε δραστικές ανακατατάξεις στη σύνθεση των ψηφοδελτίων σ’ όλη τη χώρα και στην Αχαΐα και αυτό πιθανότατα θα συμπαρασύρει και «ιστορικά στελέχη» που θα πρέπει να παραμερίσουν. Όπως έγινε και με την εκλογή Κατρίνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το βέβαιο είναι ότι τα σενάρια μόλις ξεκίνησαν. Και θα δούμε πολλά έως ότου έρθει η στιγμή των αποφάσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top