ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κινδυνεύουν οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία λόγω αναβολών μεταγγίσεων και στην Πάτρα

Facebook
Twitter

 Κραυγή αγωνίας από τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας εξαιτίας των ελλείψεων σε αίμα που παρατηρούνται πανελλαδικά, καθώς αναβάλλονται μεταγγίσεις.

Όπως αναφέρουν, «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας covid-19 και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, η επίδειξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν!!

Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους. Αυτές τις μέρες όμως, οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, οδηγώντας πολλές φορές ακόμα και σε αναβολές μεταγγίσεων».

Απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της χώρας μας αλλά και στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, οι οποίοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top