ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Κινητή μονάδα κατ’οίκον εμβολιασμών σε Καλάβρυτα και Ερύμανθο

2
Την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί κατοίκων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή κατοίκων ανήμπορων να μετακινηθούν έχουν, πλέον, οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ερυμάνθου στην Αχαΐα, μετά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, «ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα. Η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά άτομα τα οποία έχουν σοβαρή, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης».

Στον Δήμο Καλαβρύτων, ο πρόεδρος του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός Θεόδωρος Νασιώτης έχει ήδη κάνει γνωστό ότι έχει -απ’ τα τέλη Ιουνίου- απευθυνθεί στους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων ζητώντας τους να ενημερώσουν για τον αριθμό των κατοίκων των χωριών τους που, είτε λόγω απόστασης είτε λόγω ειδικών συνθηκών, δεν δύνανται να μεταβούν (ενώ θέλουν) στο πλησιέστερο Εμβολιαστικό Κέντρο.

«Το ίδιο έκανα και με τη ‘Βοήθεια στο σπίτι’ δημιουργώντας έτσι έναν κατάλογο των ανθρώπων της επαρχίας μας που αδυνατούν να μετακινηθούν», έχει αναφέρει ο κ. Νασιώτης.

ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6η ΥΠΕ, μέσω κινητής μονάδας εμβολιασμού.

Αντίστοιχα, προ ημερών, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερυμάνθου, στη Χαλανδρίτσα, παρουσία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Γρηγόρη Αλόκριου και εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» όπου και επισημάνθηκε η ανάγκη καταγραφής των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή, αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει σταλεί και στον Δήμο Ερυμάνθου έγγραφο από την 6η ΥΠΕ για την καταγραφή των αναγκών, ώστε να συγκροτηθούν κλιμάκια με τη συμμετοχή και ιατρών που θα αναλάβουν το έργο των κατ’ οίκον εμβολιασμών. Η δε διαδικασία προβλέπει την κατάρτιση λίστας ανά Κοινότητα με τους ανήμπορους ή κατάκοιτους δημότες που συμφωνούν με τον εμβολιασμό τους, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που προηγείται επικοινωνία και με τα άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ο Δήμος Ερυμάνθου.

You may also like

Comments are closed.