ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Αγρίνιο κατά του νομοσχεδίου για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη

patra 04
Την απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη διατράνωσαν εργαζόμενοι από την Υγεία κι άλλους κλάδους με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας και απεργία χθες σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. 

Στην Πάτρα

patra

Συγκέντρωση πραγματοποίησε έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο απαιτώντας “Υγεία κοινωνικό αγαθό – Όχι εμπόρευμα”. 

Συμμετείχαν, πολυμελής αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, συνδικάτα εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και Υπουργείου.

«Δημόσια περίθαλψη κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους», τονίστηκε απ’ τους εκπροσώπους των φορέων που πραγματοποίησαν παρέμβαση και στον Διοικητή της ΥΠΕ, σημειώνοντας στις παρεμβάσεις τους, ότι “σαρώνεται” ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν υγεία.

Στο γεγονός ότι βαθαίνει η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, κλείνοντας ουσιαστικά την “πόρτα” σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, στάθηκε στο χαιρετισμό του του ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καταδικάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμη πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, καυτηρίασε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ με δήλωσή του ανέφερε: «Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για να υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα υγειονομικό σύστημα που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους. Να είναι αντίστοιχο της εποχής μας.

Το υγειονομικό μας σύστημα κινδυνεύει σήμερα να πάψει να λειτουργεί όχι τυχαία. Υπάρχει, αυτή τη στιγμή, μια σύγκρουση ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πολιτικό περιβάλλον τους ευνοεί να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κι έτσι οδηγούν τα νοσοκομεία μας και το δημόσιο σύστημα υγείας σε απόλυτη κατάρρευση, αφού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το λαό. Έχουμε ανάγκη από υπηρεσίες.

Είναι απαράδεκτο να μας βλέπουν όλους με το πόσο πουγκί έχουμε. Είναι ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται όπως πρέπει στο λαό μας, γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν. Τα συμφέροντα να παραμεριστούν και κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το θέμα.

Θα έρθει και η σειρά του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση. Γνωρίζουμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό και πρέπει τώρα να το σταματήσουμε».

Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων ν. Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑ) στην πύλη των επειγόντων περιστατικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τη συμμετοχή υγειονομικών κ.α. εργαζομένων.

You may also like

Comments are closed.