ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για την αύξηση του εμβολιασμού – 10 ευρώ το κάθε ραντεβού

74 covid emvolio
Τα νέα οικονομικά κίνητρα για την αύξηση του εμβολιασμού, αυτή τη φορά στοχευμένα προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Όπως είπε -σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα- θα δίνεται οικονομικό μπόνους.

Ο υπουργός Υγείας εξειδίκευσε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως γιατροί και φαρμακοποιοί θα λαμβάνουν δέκα ευρώ για κάθε ραντεβού που κλείνουν, 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους (από τρία ευρώ που ίσχυε) και 50 ευρώ για εμβολιασμό κατ’ οίκον σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα (από 20 ευρώ που ίσχυε).

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει: «θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο (σ.σ. σήμερα) αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού».

You may also like

Comments are closed.