ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΚΕ Αχαΐας: Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας

Facebook
Twitter

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τον λαό της Πάτρας που έδωσαν το παρόν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις μετατρέποντας τη θλίψη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε ένα ορμητικό ποτάμι οργής. Η μαζικότητα των πολύμορφων κινητοποιήσεων όλων των προηγούμενων ημερών, σ’ όλη την χώρα όπως και στην Πάτρα, είναι η καλύτερη απάντηση στη κυβέρνηση της ΝΔ και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους.

Νιώθουμε περηφάνια για τις πολύμορφες δράσεις που διοργάνωσαν οι μαθητές στα σχολεία τους, τα μηνύματα που έστειλαν. Όλοι μαζί χειροκροτήσαμε τους μαθητές μας που κατέβηκαν στους δρόμους, φωνάξαμε πως το έγκλημα αυτό δε θα το αφήσουμε να ξεχαστεί! Ο ένοχος είναι συγκεκριμένος και τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν όλοι όσοι συνέβαλλαν εδώ και δεκαετίες στην “απελευθέρωση” των μεταφορών δεν συγκινούν κανέναν.

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Ενώνεται με την πάλη για ολόπλευρη μόρφωση, για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, απαντά στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κινούνται στη στρατηγική της ΕΕ εντείνεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων, παραμένουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, παραδίδεται η ειδική αγωγή στους ιδιώτες, ενώ υπόσχονται “μεταρρυθμίσεις” και ανταγωνίζονται δήθεν για το ποιος θα κάνει τους περισσότερους διορισμούς. Ταυτόχρονα, οι μαθητικές κινητοποιήσεις ονομάζονται “σχολική βία” και ποινικοποιούνται.

Οι εκπαιδευτικοί πιέζονται με κάθε τρόπο να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο της μάθησης. Οι γονείς και οι μαθητές αναγκάζονται να καταφύγουν στα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να προβληματιστούν, να υπερασπιστούν τον ρόλο τους καθώς παρατηρούμε όλο το προηγούμενο διάστημα ορισμένους διευθυντές και καθηγητές να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αντί να τα βάζουν με όσους έχουν ευθύνη για τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα.

Δήθεν “ενημερωτικά”e-mail σε γονείς και συναδέλφους για “πιθανούς καταληψίες” και νουθεσίες για την υποχρεωτικότητα του webex, κλειδωμένες πόρτες μπας και εμποδίσουν τους μαθητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και απειλές για χαμένες εκδρομές, ακόμα και προσαγωγές μαθητών σε κατάληψη μία μέρα αφότου ψηφίστηκε το κατάπτυστο Νομοσχέδιο της ΝΔ για τη σχολική βία! Και όλα αυτά ενώ οι συνάδελφοι διαδήλωναν κατά εκατοντάδες στο πλάι των μαθητών!

Παρατηρούμε μάλιστα με έκπληξη το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ να συμπλέει επικίνδυνα με κατευθύνσεις της κυβέρνησης, να γίνεται ‘’ο πιο καλός ο μαθητής’’ στην αθώωση των πρακτικών του ‘’νόμος και τάξη’’. Μας ενημερώνει μάλιστα σε ανακοίνωσή της πως θεωρεί τις δύο προσαγωγές (που δεν αναφέρονται πουθενά έτσι, αλλά ισχυρίζεται ότι όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο τμήμα) των ανήλικων μαθητών σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη ως ένα ‘’ανεξάρτητο’’ γεγονός. Μήπως δεν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση καταδεικνύει τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως σχολική βία; Φτάνουν σε σημείο να ταυτίζονται με τα λεγόμενα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σε όλα τα παραπάνω απαντάμε πολύ καθαρά. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών!

Η θέση μας είναι στον κοινό αγώνα για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, που θα αναπτύσσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των μαθητών στα καλλιτεχνικά ή τον αθλητισμό, που θα αξιοποιεί την τεχνολογία προς όφελος της μάθησης και όχι σαν μέτρο πίεσης απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις, που θα δημιουργεί κριτήριο και στάση απέναντι στη ζωή, που θα οπλίζει τη σκέψη των μαθητών απέναντι σε όσους τους θέλουν άβουλους και απαθείς, ευάλωτους σε κάθε μορφή εξάρτησης.

Ως ΚΚΕ ήμασταν και θα είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, της νέας γενιάς που συνέτριψε την προπαγάνδα περί ανθρώπινου λάθους και απέδειξε τι σημαίνει αγωνιστική στάση και διεκδίκηση. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται, να υπερασπίζονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο, να αναδεικνύουν με κάθε δυνατό τρόπο την ανάγκη για τη ζωή και το σχολείο των αναγκών μας, απέναντι σε κάθε λογική που θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές των παιδιών μας στο βωμό του κέρδους.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ήδη μίλησαν! Τώρα να ξαναμιλήσουν και στις κάλπες, με την ψήφο τους στο ΚΚΕ! Τη μόνη ψήφο που θα επιστρέψει στον αγώνα στην καθημερινότητα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ και ΚΝΕ!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top