ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΚΕ: Να μην καταργηθεί το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

Facebook
Twitter
Αντίθετο στην κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», είναι το ΚΚΕ και για το λόγο αυτό σε σχετική ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα αναφέρει:

«Η κατάργηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», που κοινοποιείται αυτό το διάστημα, με επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού σ’ όλους τους δήμους, καταγγέλλεται ως απαράδεκτη από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους φορείς τους και τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, με την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει περάσει ολοκληρωτικά στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και με ελάχιστα ψίχουλα χρηματοδότησης από τη μεριά της ΓΓΑ .Την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν υποκριτικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις και του εκλεκτούς τους στην Τοπική Διοίκηση ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν χιλιάδες άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται, με αποκορύφωμα την επαίσχυντη “πληρωμή με το αντίτιμο”, “με το κεφάλι” δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιερώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι σήμαινε αυτό για το μισθό των εργαζομένων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Σηματοδοτεί όχι μόνο το μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, άλλα και τη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των απόφοιτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα παραπάνω αποτελούν τρανή επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ’ ένα άθλημα αποτελούν πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οδηγός και εδώ για την κυβέρνηση είναι η εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση.

Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι δικαιολογημένες. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθεί πίσω αυτή η κατάπτυστη απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς και τη νεολαία να την αντιπαλέψουν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top