ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει οριστικά τέλη Απριλίου η δομή του Καρά Τεπέ

kara tepe
Τέλη Απριλίου κλείνει ο δημοτικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη – Ο αριθμός των προσφύγων που μετεγκαταστάθηκαν στη Γερμανία φτάνει τους 1553.

Αναχώρησαν σήμερα από τη Λέσβο, για το Ανόβερο της Γερμανίας, 120 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Πρόκειται για την τελευταία πτήση, που πραγματοποιείται από τη Λέσβο για τη Γερμανία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εθελοντικών μετεγκαταστάσεων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αναχωρήσει η τελευταία πτήση από Αθήνα για το Ανόβερο της Γερμανίας, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της μετεγκατάστασης, συνολικά 2.750 προσφύγων και αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στη Γερμανία, που ξεκίνησε στις 18 Απριλίου του 2020.

«Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε την υπόσχεση, που έδωσε ο Υπουργός κ. Μηταράκης και μέχρι τα τέλη Απριλίου, να παραδώσουμε τα κλειδιά του Καρά Τεπέ στον Δήμο της Μυτιλήνης για να αξιοποιήσει την περιοχή, όπως επιθυμεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

You may also like

Comments are closed.