ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κομπίνα με… υποτιθέμενη αλυσίδα καφέ -Πώς μια γυναίκα έχασε μισό εκατομμύριο ευρώ

Facebook
Twitter

Τι συνέβη τελικά στην ιστορία με τον Πατρινό σεφ, δύο εταιρείες που ιδρύθηκαν στην Πάτρα και έναν ακόμη Πατρινό, φίλο του πρώτου που μία 59χρονη Αμερικανίδα, γεννημένη στην Κένυα της Αφρικής και η οποία ζούσε προσωρινά στην Πάτρα τους κατηγορεί για… «κόλπο» με το οποίο της απέσπασαν 500.000 ευρώ;

Η «Πολιτεία» αποκαλύπτει όσα έχουν συμβεί με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Αμερικανίδα υπήκοος, την ίδια ώρα που ο 35χρονος δηλώνει αθώος και πώς ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα. Κατά τον ισχυρισμό του το ποσό βρίσκεται σε λογαριασμό «επένδυσης» την οποία θα έκανε η Αμερικανίδα. Κατά την καταγγελία της, ο 35χρονος άνδρας είχε καταλάβει πως η Αμερικάνα «το φύσαγε» και υποτίθεται πως… πέταξε το «παραμύθι για μία επένδυση με καφέ από Παναμά και «στήσιμο» αλυσίδας καφέ, και για τον λόγο αυτό την έπεισε να τους δώσει 500.000 ευρώ!

Άγνωστο πως τα κατάφερε, προφανώς υπήρξαν και «ιδιαίτεροι» λόγοι και τελικά η 60χρονη γυναίκα του έδωσε μέσω τραπεζικού λογαριασμού 500.000 ευρώ! Όμως ο 35χρονος βοηθός σεφ,κατά την καταγγελία,  επιχείρησε να την εξαπατήσει, αφού ξεκίνησε να κάνει αγορές με τα συγκεκριμένα χρήματα και κατά πληροφορίες, ξόδεψε 5.000 ευρώ σε είδη ένδυσης και υπόδησης και κάποια άλλα «απαραίτητα» για εκείνον! Όμως μόνο αυτά λείπουν.

Η Αμερικανίδα αργότερα ισχυρίζεται πως κατάλαβε τι είχε συμβεί και του έκανε αμέσως αναφορά για να πάρει τα χρήματά της. Στις αρχές Ιανουαρίου 2024 έγινε το Δικαστήριο στην Πάτρα και ο 35χρονος παραδέχθηκε πως είχε ξοδέψει πολύ μικρό τμήμα των χρημάτων, υποσχόμενος πως και αυτά θα τα επιστρέψει όπως… και το σύνολο των κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ που βρίσκονταν στον τραπεζικό λογαριασμό. Το Δικαστήριο αποφάσισε την δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του σεφ, ενώ η 59χρονη αποφάσισε να μην συνεχίσει την διαδικασία, να αποσύρει την κατηγορία, αφού και ο 35χρονος φάνηκε ότι δεν θα την κορόιδευε εκ νέου. Μάλιστα στην απολογία του ο 35χρονος τόνισε πως με τα χρήματα θα έκαναν «μπίζνα» αλλά από την στιγμή που το μετάνιωσε η 60χρονη θα επιστρέψει το ποσό! Εντύπωση δε, έκανε στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πως με στόμφο η γυναίκα δήλωνε πως… είχε 25.000.000 ευρώ μετρητά στον τραπεζικό της λογαριασμό!

Η γυναίκα δεν προχώρησε σε άλλη μήνυση, όμως ο Πατρινός σεφ… τρέχει και δεν φτάνει. Άγνωστο παραμένει που βρίσκεται η Αμερικανίδα και αν εξακολουθεί να παραμένει στην Πάτρα ή όχι. Την υπόθεση του Πατρινού σεφ έχει αναλάβει Αθηναίος δικηγόρος, ενώ την Αμερικανίδα εκπροσωπεί γυναίκα δικηγόρος Πατρών.

20230216132618383 1 1

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Στο κείμενο της αναφέρει: «Είμαι Αμερικανίδα υπήκοος, μετά από επίσκεψή μου στην Ελλάδα, αποφάσισα και να μείνω και να λάβω άδεια διαμονής μόνιμου επενδυτή. Ενώ βρισκόμουν σε αναζήτηση κατοικίας που ήταν απαραίτητη για την απόκτηση της λεγόμενης GOLDENVISA, γνώρισα τον καταγγελλόμενο με τον οποίον συνάψαμε συναισθηματικό δεσμό. Το καλοκαίρι του 2022 μου ζήτησε να χρηματοδοτήσω μία επιχείρηση που θα συμμετείχα ως συνέταιρος. Μου είπε ότι θα φτιάχναμε καφεκοπτεία φραντσάιζ της επιτυχημένης όπως μου την παρουσίασε, φίρμας, με την επωνυμία cofiamma. Εγώ αρχικά του είπα ότι δεν έχω νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα και θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, αφού λάβω την άδεια μόνιμης διανομής. Προς τα τέλη του καλοκαιριού 2022 ο συγκεκριμένος άνδρας άρχισε να γίνεται φορτικός να του καταβάλλω μεγάλα ποσά, πέραν των όσων είχα ήδη καταβάλλει για δήθεν αγορά εξοπλισμού, διαφήμιση κλπ.και μου έλεγε ότι αυτή είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Πήγαμε στην Αθήνα για να μου γνωρίσει φίλο του για το οποίον μου είπε ότι είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιτυχημένης εταιρείας και ο οποίος μου παρουσιάστηκε ως ειδικός στις επενδύσεις και ως πνευματικός καθοδηγητής επενδύσεων. Μου παρουσίασαν μία ιδανική εικόνα επιχείρησης με γρήγορο κέρδος. Μου είπαν ότι η επιτυχημένη αυτή φίρμα διατηρεί δική της φυτεία καφέ στον Παναμά, και ότι δραστηριοποιείται στην Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Ελλάδα. Επίσης μου είπαν ότι έχουν δίκτυο αντιπροσώπων που στηρίζει την δημιουργία καφεκοπτείων μέχρι τελευταία λεπτομέρεια. Πείστηκα και άρχισα να του δίνω τα χρήματα. Μάλιστα πηγαίναμε μαζί σε ΑΤΜ και έκανα ανάληψη. Στη συνέχεια μετέφερα χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό σε λογαριασμούς που μου υποδείκνυε. Συνολικά μετέφερα το ποσό 466.630,87 ευρώ.

 Τον Ιανουάριο του 2023 άρχισα να του ζητώ επιτακτικά γιατί αυτή η επένδυση δεν προχωρά. Μου έδειξε ένα μικρό κατάστημα 20 τ.μ. κάτω από το οποίο συγκατοικούσαμε στην οδό Σταματίου Βουλγάρεως στην Πάτρα και μου είπε ότι αυτό θα γίνει το πρώτο μας καφεκοπτείο. Μάλιστα μου είπαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η επένδυσή μου και ότι θα έπρεπε να καταθέσω άλλα 100.000 ευρώ. Αρνήθηκα να τους τα δώσω εφόσον κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησα στοιχεία της εταιρείας. Τότε ο σύντροφός μου και ο φίλος του με απείλησαν πως αν δεν τους καταβάλω το υπόλοιπο ποσό των 100.000 ευρώ, θα στραφούν εναντίον μου δικαστικά να το διεκδικήσουν και αν δεν το κάνω θα χάσω όλα όσα έχω καταβάλλει γιατί δεν τήρησα την συμφωνία. Και τότε τσακώθηκα με τον πρώτο, χωρίσαμε και μετακόμισα. Ζήτησα να μου επιστρέψει τα χρήματα και μου είπε ότι θα μιλήσει με τον φίλο του στην Αθήνα για να τα ζητήσει πίσω γιατί τα είχε καταθέσει σε λογαριασμό εταιρείας και από το σύνολο των χρημάτων που του έδωσα του έχουν μείνει 7 ευρώ. Ζήτησα παραστατικά έγγραφα και μου έδειξε μία σελίδα στο facebook. Από τα μέσα Ιανουαρίου ο πρώην σύντροφος που καταγγέλλω, αποφεύγει να απαντά στα τηλέφωνά μου, υποστηρίζει ότι μετακόμισε στην Αθήνα και βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας και ότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα. Έτσι ανακάλυψα ότι έχω πέσει θύμα απάτης και η υποτιθέμενη φίρμα καφέ… ήταν δημιούργημά τους για να με εξαπατήσουν. Διαπίστωσα δε ότι αυτή η εταιρεία που υποτίθεται είχαν δημιουργήσει, είχε έδρα το σπίτι που συγκατοικούσαμε και συστήθηκε… το 2021! Μάλιστα οι εταιρείες που είχαν συστήσει και εκεί έβαζα τα χρήματα είχαν συσταθεί… το 2022!»

20230216132618383 1 3 20230216132618383 1 4

Από την έντυπη έκδοση – Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top