ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοινό μέτωπο για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα – Γράφει η Ασπασία Ρηγοπούλου*

3 3

Παντού γύρω μας ακούμε να διατυπώνονται φοβίες και έντονες ανησυχίες για το τι μας επιφυλάσσει το τριήμερο. Οι εκτιμήσεις ότι θα μετακινηθεί αυξημένος αριθμός πολιτών στην πόλη μας αφήνει περιθώρια για τα παραπάνω.  

Ως νοσοκομειακός γιατρός κι έχοντας καλύψει εφημερίες αντίστοιχες ημέρες οφείλω να καταθέσω ότι δεν είναι για κανέναν ευχάριστες οι εικόνες των ανήλικων ή και ενηλίκων που προσέρχονται σε άσχημη κατάσταση λόγω μέθης.

Τι προηγούμενες ημέρες παρακολουθήσαμε συσκέψεις και κινητοποιήσεις όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων για να προλάβουν δυσάρεστα συμβάντα. Αυτή η προσπάθεια μας θέλει όλους μαζί σε κοινό μέτωπο. Κι αυτό αφορά και τους επαγγελματίες και τους απλούς πολίτες. Ο καθένας μας με τη συμπεριφορά του και τον τρόπο μπορεί να περιφρουρήσει αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να διεκδικούμε την αποκλειστικότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης και να μην μεριμνούμε να προσφέρουμε σε εμάς τους ίδιους αλλά και τους επισκέπτες ένα θέαμα και μία διασκέδαση με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και έντονα πολιτιστικά στοιχεία. Και σίγουρα αυτά δεν μπορούν να τα υπηρετήσουν οι υπαίθριες και ανεξέλεγκτες κάβες αμφιβόλου ποιότητας ποτών που αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ είναι πηγή πολλών κακών και γεγονότων που τραυματίζουν ανθρώπους, την πόλη, τον θεσμό.

Το μήνυμα περισσότερο επιτακτικό τις ημέρες αυτές είναι ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί. Ο συνδυασμός τους μόνο απώλειες και ατελείωτο θρήνο προκαλεί σε οικογένειες. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται τροχαία στο κέντρο της πόλης που σημαίνει ότι κάποιοι αγνοούν τον θανατηφόρο κίνδυνο. Βγείτε για διασκέδαση αλλά αφήστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σπίτι.

Όλοι μαζί  λοιπόν στην προσπάθεια να κρατήσουμε μακριά από την πόλη μας γεγονότα και συμβάντα που πρωτίστως θα πληγώσουν ανθρώπους και ακολούθως θα δυσφημίσουν την Πάτρας μας.

 

Δρ. Ασπασία Ρηγοπούλου

Ιατρός Ακτινολόγος

Διευθύντρια ΕΣΥ

You may also like

Comments are closed.