ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κόλαφος» η επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

ierasynodos2

Επιστολή-κόλαφος της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, μέσα στην οποία επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους απορρίπτουν τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Την επτασέλιδη επιστολή υπογράφει ο αρχιγραμματέας, αρχιμανδρίτης Ιωάννη Καραμούζη.

Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου σημειώνεται:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία έχει κυρίως ιδεολογικό και συμβολικό στόχο (στην εισηγητική έκθεση αποκαλείται ο γάμος ως ένας από τους πιο συντηρητικούς).

Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

«Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδό του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων.

Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

 dikastiko.gr

You may also like

Comments are closed.