ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κολομβία: 11 εργάτες έχουν αποκλειστεί σε παράνομο χρυσωρυχείο εδώ και 3 ημέρες

Facebook
Twitter
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στην Κολομβία για να διασωθούν 11 εργάτες αποκλεισμένοι επί τρεις ημέρες εξαιτίας πλημμύρας σε παράνομο χρυσωρυχείο στη Νέϊρα.

Οι χρυσωρύχοι αποκλείστηκαν σε στοά βάθους 17 μέτρων, η οποία πλημμύρισε την Παρασκευή έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM), τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν αντλίες για να απομακρύνουν το νερό.

«Έχουμε προβλήματα, η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, η πρόσβαση στο σημείο επίσης», αναγνώρισε ο υπουργός Μεταλλείων, Ορυχείων και Ενέργειας, Διέγο Μέσα, διευκρινίζοντας πως το χρυσωρυχείο λειτουργούσε «χωρίς άδεια».

Τα δυστυχήματα αυτού του είδους είναι συχνά στην Κολομβία, όπου πλέον τα έσοδα από την παράνομη εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, ιδίως χρυσού, ξεπερνούν αυτά από τη διακίνηση ναρκωτικών, κατά τις εισαγγελικές αρχές.

Ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, η οποία μαστίζεται τα τελευταία σχεδόν εξήντα χρόνια από έναν εξαιρετικά περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο, χρηματοδοτούνται πρωτίστως από αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Από την αρχή της χρονιάς, σε δυστυχήματα αυτού του τύπου έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 33 άνθρωποι. Το 2020, ο απολογισμός των θυμάτων τέτοιων συμβάντων ανήλθε σε 171 νεκρούς και το 2019 σε 82.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top