ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κολωνός: Τη Δευτέρα συνεχίζεται η μάχη για τις ποινές – Πότε αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

Facebook
Twitter
mixos-katigoroumenoi-873x432

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό με την πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι ποινές.

«Η εντολέας μου δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί κοντά στα παιδιά της» σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας και υπογράμμισε πως η μητέρα θα βγει από τη φυλακή την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μητέρα κατήγγειλε τον βιασμό του παιδιού της, προσπάθησε να ξεσκεπάσει ένα «βρώμικο» κύκλωμα και βρέθηκε στη φυλακή και σημείωσε πως: «Η μητέρα το είπε 100 φορές στο δικαστήριο, ότι “σαν μάνα απέτυχα”».

Περιέγραψε πως στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα έβαλε τα κλάματα, έτρεξε μας αγκάλιασε, ενώ σε μια διακοπή του δικαστήριού δύο από τα παιδιά της μπήκαν στην αίθουσα και την αγκάλιασαν.

Τέλος, ο κ. Λύτρας περιέγραψε η 12χρονη που τώρα ζει με τη θεία της έχει μια τεράστια αλλαγή, τα πάει πολύ καλά στο σχολείο και έχει εκφράσει την επιθυμία να γίνει εισαγγελέας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο για βιασμό και μαστροπεία και αθώωσε την μητέρα της 12χρονης. Το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο επιχειρηματία για βιασμό, φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

-Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη με 5 προς 2.

– Ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)

– Ένοχος για Μαστροπεία με 4 προς 3 και

– Αθώος για Εμπορία ανήλικου

– Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Για την μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4 – 3 για μαστροπεία. Κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Όσον αφορά τον τρίτο εκ των βασικών κατηγορουμένων, τον αποκαλούμενο Μιχάλη, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη», κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top