ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δημοτική Κίνηση Κοινοτικόν: Διαδικτυακή εκδήλωση για την πολιορκία της Πάτρας

Facebook
Twitter
Το «Κοινοτικόν» από την έναρξη της πολιτιστικής του δραστηριότητας, ασχολείται συστηματικά με θέματα που σχετίζονται με τη συλλογική μνήμη και δράση.

200 χρόνια λοιπόν, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του σημαντικότερου γεγονότος της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, το «Κοινοτικόν» διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες επιχειρείται μια νηφάλια αποτίμηση του αποτυπώματος της Επανάστασης του ’21 και της παρακαταθήκης των πρωταγωνιστών της, σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, θα γίνει μια η σύνδεση των εκδηλώσεων με τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου Ελληνισμού. Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων είναι διαδικτυακός, ενώ ο δεύτερος κύκλος, αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, θα είναι με τη φυσική παρουσία του κοινού.

Στην 4η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του πρώτου κύκλου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21, αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 8 μ.μ., και με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Πάτρα στον Αγώνα 1821 – 1828», το Κοινοτικόν συνομιλεί με δύο συγγραφείς που έχουν καταγωγή από την Πάτρα. Τον Νίκο Τόμπρο, συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στη μακρόχρονη πολιορκία του κάστρου της Πάτρας από τους επαναστατημένους Έλληνες και την βετεράνο συγγραφέα Αθηνά Κακούρη, η οποία θα αναφερθεί στην Ελληνική Επανάσταση γενικότερα.

Tombros Book

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στο εξής σύνδεσμο: https://youtu.be/Uh5D_pINlYo.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top