ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κωνσταντίνος Μπουρδούλης: «Καρναβαλικά γλέντια στα σπίτια…»

Facebook
Twitter

Ανάρτηση για το επερχόμενο διήμερο του Καρναβαλιού έκανε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπουρδούλης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Αυτό που νοσταλγώ περισσότερο, τούτες τις Καρναβαλικές μέρες, είναι τα ξαφνικά γλέντια στα σπίτια.
Θυμάμαι, σαν σήμερα, πριν από αρκετά χρόνια, στην καθημερινή συνάντησή μας στο «στρατηγείο» (Λέσχη του ΟΤΕ, που τότε ήταν στο κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου Α΄), αποφασίσαμε, χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία, περίπου δέκα φίλες και φίλοι, να κάνουμε ένα αποκριάτικο γλεντάκι στο σπίτι μου, που είναι έξω από την πόλη (στη Μαγούλα) και δεν θα ενοχλούσαμε κανέναν.
Το πρώτο που ζήτησαν τα κορίτσια της παρέας μας από τη Μάνα μου, όταν μας είδε ξαφνικά και ανεπάντεχα μπροστά της και δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν να μην ανησυχεί, να καθίσει στο τζάκι και θα τα κανονίσουν όλα αυτές.
Είχαμε υπολογίσει ότι θα είμαστε γύρω στους δεκαπέντε, αλλά σε λίγο γέμισε το σπίτι νιάτα. Περισσότερα από εκατό άτομα, φίλοι φίλων, (τους περισσότερους δεν τους γνώριζα), έμαθαν για το γλεντάκι, από στόμα σε στόμα (τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα) και ήρθαν.
Που βρέθηκαν όλες αυτές οι κασέτες με κάθε είδους μουσική, που βρέθηκαν όλα αυτά τα φαγητά, που βρέθηκαν όλα αυτά τα ποτά, που βρέθηκαν όλα αυτά τα γλυκά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω.
Το γλέντι κράτησε ως το γλυκοχάραμα, που άρχισαν σιγά σιγά να φεύγουν.
Ναι, κάτι τέτοιες αποκριάτικες βραδιές, αξέχαστες, αγνές και όμορφες, κάτι τέτοια αποκριάτικα γλέντια νοσταλγώ…..
Να είναι καλά όλα αυτά τα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται.
  • Θυμάμαι ότι στο τέλος, τα κορίτσια καθάρισαν το σπίτι από τις σερπαντίνες και τα κομφετί, έπλυναν πιάτα και ποτήρια….».
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top