Κωνσταντίνος Γαλάνης: Ο Πατρινός πρόεδρος των Ελλήνων Μεξικού

Facebook
Twitter

Στ’ όνομά του αναφέρθηκε προ ημερών, μιλώντας για την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Για να υπογραμμίσει ότι σ’ όλη την υφήλιο υπάρχουν ζώσες και δημιουργικές κοινότητες Αχαιών που πρωταγωνιστούν στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Ο λόγος για τον καταγόμενο απ’ την Πάτρα επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γαλάνη ο οποίος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεξικού και επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στην πολυπληθή λατινοαμερικανική χώρα.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στον κ. Γαλάνη για να δείξει πόσο σημαντική είναι η ελληνική Διασπορά και πόσο νευραλγικός ο ρόλος της στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν, εντός και εκτός, την Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Γαλάνης (στη φωτογραφία αριστερά, από παλαιότερη επίσκεψη του στο δημαρχείο Μεσολογγίου) γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ και έφυγε με τους γονείς του στο εξωτερικό -στις Ηνωμένες Πολιτείες- σε ηλικία 14 ετών κατά την περίοδο της Χούντας.

Όταν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία οι γονείς του επέστρεψαν ωστόσο εκείνος παρέμεινε στην Αμερική για να σπουδάσει Περιβαλλοντική Μηχανική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσι.

Μόλις πήρε το πτυχίο του ξεκίνησε και η διαδρομή του στο επιχειρείν με την ιδιωτική εταιρεία Apollo S.A. η βάση της οποίας βρίσκεται στην Toluca του Μέξικο, και στην οποία ο Κ. Γαλάνης είναι, πλέον, επικεφαλής. Μάλιστα, πριν από δυο χρόνια ο Κωνσταντίνος Γαλάνης, με την ιδιότητα του τού προέδρου των Ελλήνων του Μεξικού συμμετείχε και σε τηλεδιάσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης. Σ’ εκείνη τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό ο κ. Γαλάνης είχε αναφερθεί στην ανάγκη να ενισχυθούν τα σχολεία των Κοινοτήτων, τονίζοντας πως στο παρελθόν «πολλοί μαθητές έμαθαν ελληνικά από μεξικανούς δασκάλους».

Όσο για την γνωριμία του με τον Ανδρέα Κατσανιώτη έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, σ’ ένα απ’ τα πρώτα ταξίδια του κ. Κατσανιώτη στο εξωτερικό με την υπουργική ιδιότητα του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 01 212426

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top