ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος: Η προσφορά στο συνάνθρωπο… δεν εξαντλείται στην Ιατρική

zisimopoulos kentriki 1
| «Πυξίδα μου ήταν, είναι και θα είναι, ο Άνθρωπος», επισημαίνει ο κ. Ζησιμόπουλος. Και δεσμεύεται, αν εκλεγεί, ότι ο Άνθρωπος θα είναι πυξίδα του, και ως Περιφερειακός Σύμβουλος. «Χωρίς δεύτερες σκέψεις»…

  

του Αχιλλέα Ροδίτη

Εξαιρετικός επιστήμων, εξαιρετικός άνθρωπος. Αυτά τα δυο είναι χαρακτηριστικά οφθαλμοφανή γνωρίζοντας τον.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο. Τον Ιατρό, Ειδικό Παθολόγο (MD, PhD),  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής και Μεταδιδακτορικό Ερευνητή Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Α. Ζησιμόπουλο που είναι υποψήφιος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη στις προσεχείς εκλογές και διεκδικεί την ψήφο των Αχαιών συμπολιτών του για μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέσα από την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη.

Η παρουσία του σίγουρα θα προσδώσει πολλά θετικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα ανιδιοτελή προσφορά του στην Κοινωνία, μέσω της Ιατρικής. Το περιεχόμενο της συζήτησης μας είναι ένα πρώτο δείγμα γι’ αυτό:

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

kato 1 1

Ερ: Γιατί ένας Ιατρός, και μάλιστα πολυπράγμων, ν’ ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση; Σε μια εποχή που (δυστυχώς) κυριαρχεί η αντίληψη ότι τέτοια ενασχόληση σε βλάπτει προσωπικά…

Απ:Έχοντας μια αδιάλειπτη επαγγελματική πορεία για 21 συναπτά έτη κατά την διάρκεια των οποίων η ώσμωση με την Κοινωνία και τα προβλήματά της είναι συνεχής και καθημερινή, γίνεται κανείς κοινωνός απόψεων και αντιλήψεων που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά. Η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν εξαντλείται στην άσκηση της Ιατρικής. Η Ιατρική αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου έχω την ευκαιρία και την δυνατότητα να συνδράμω, με όποια δύναμη διαθέτω ως άνθρωπος και ως επιστήμονας, το συνάνθρωπό μου και να προσπαθώ να βελτιώσω έστω και στο ελάχιστο την ποιότητα της ζωής του.

Στη διάρκεια των ετών αυτών, αποκόμισα και αποκομίζω καθημερινά πλούσια εμπειρία σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του ασθενούς, του πολίτη, του ευπαθούς ατόμου, του αδύναμου, του ανθρώπου που δεν έχει βήμα και πρόσβαση σε υπηρεσίες, παράγοντες, θεσμούς και κοινωνικές δομές. Έχοντας γνώση των υφιστάμενων προβλημάτων και εμφορούμενος από αλτρουιστικά συναισθήματα και διάθεση προσφοράς, αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη, ο οποίος είναι γνώστης του πλήρους φάσματος των δραστηριοτήτων μου, να συστρατευθώ στον κοινό αγώνα για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

Η ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παραγκωνίζεται η Ιατρική. Η Ιατρική ήταν και παραμένει η βασική μου προτεραιότητα. Η προσφορά στο συνάνθρωπο και συμπολίτη μου συνεχίζει με διττό ρόλο. Χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Οι πολίτες με γνωρίζουν χρόνια και υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών. Και συνδράμουν στηρίζοντας και – γιατί όχι – με ρομαντισμό.

Ερ: Όμως υπάρχει και το ερώτημα «γιατί με αυτόν και όχι με τον άλλον…». Εν προκειμένω, γιατί υποψήφιος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

Απ: Τα χρόνια που πέρασαν έχει συντελεστεί ένα τεράστιο πολύ-επίπεδο έργο υπό την ηγεσία του κ. Φαρμάκη σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κάθε πολίτης βλέπει τη διαφορά του «πριν» με το «σήμερα». Και το βλέπω και ο ίδιος ως πολίτης που κινούμαι και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας: αφενός έλκοντας την καταγωγή μου από την Αιτωλοακαρνανία και αφετέρου δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και Ηλείας, ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ως εγγεγραμμένος στο ειδικό μητρώο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος.

Έχοντας αλλάξει την εικόνα της Περιφέρειας και διαθέτοντας μακρόπνοο όραμα για τον τόπο μας, ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης είναι ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού και να προσπαθήσω από το μετερίζι αυτό να προσφέρω στο συνάνθρωπο και συμπολίτη μου.

Ερ: Συμπολίτης μου έλεγε προ ημερών ότι ένας γιατρός ξέρει από θέματα Υγείας όχι όμως και από Διοίκηση και λοιπούς νευραλγικούς τομείς που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, την Ανάπτυξη κλπ. Τι απαντάτε;

Απ: Ένας ιατρός, και δη κλινικός, έρχεται σε καθημερινή επαφή με τα ζητήματα υγείας του πολίτη, αλλά όχι μόνο με αυτά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο ιατρός γίνεται ο «εξομολόγος» του ασθενούς και μοιράζεται μαζί του το σύνολο των προβλημάτων του και όχι μόνο τα ιατρικά. Καθίσταται με αυτό τον τρόπο κοινωνός των προβλημάτων και , εάν εμφορείται από διάθεση προσφοράς, δύναται να αγωνιστεί και να προσφέρει για την επίλυση και των κοινωνικών προβλημάτων.

Σε ότι αφορά τη Διοίκηση, ο κλινικός ιατρός καλείται να διαχειριστεί καθημερινά πλήθος περίπλοκων καταστάσεων που άπτονται της ίδιας της ύπαρξης, της ίδιας της ζωής. Διαχείριση και Διοίκηση αποτελούν δύο έννοιες συγγενικές, αλλά όχι ταυτόσημες. Κατά συνέπεια ιατρός που διαχειρίζεται με επιτυχία, πιστεύω ότι μπορεί να διοικήσει επιτυχώς, διαθέτοντας την αυστηρότητα, τον ορθολογισμό, μακριά από εξαρτήσεις, όπως απαιτούν τόσο η Ιατρική, όσο και η Διοίκηση.

Ερ: Ας υποθέσουμε ότι έγιναν οι εκλογές, έχετε εκλεγεί. Ποια είναι τα πρώτα που έχετε κατά νου να προωθήσετε από μια θέση ευθύνης;

Απ: Κύριοι στόχοι δικοί μου είναι μεταξύ άλλων:

 • Η ενίσχυση της επαφής του πολίτη με την Αυτοδιοίκηση και τις εποπτευόμενες δομές.
 • Η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών με στόχο τις ευπαθείς ομάδες και τους αδύναμους.
 • Το πέρασμα από τις δράσεις στην υλοποίηση πολιτικών που θα αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας.
 • Η κατάκτηση του αγαθού της Υγείας και της Πρόνοιας επί ίσοιςόροις από κάθε πολίτη.
 • Η ενίσχυση του εθελοντισμού σε όλο το φάσμα των δράσεων που αφορούν την καθημερινότητά μας.
 • Η υιοθέτηση και η χρήση μέσων και πολιτικών που θα συμβάλλουν στην απόκτηση οικολογικής συνείδησης.
 • Η ενίσχυση της ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου, καθώς και η θεμελίωση – γιατί όχι – της επιδίωξής μας για δημιουργία πλαισίου ανάπτυξης Ιατρικού τουρισμού.

Ερ: Αν θέλατε να κρατήσουν κάτι από εσάς, συγκεκριμένο, ως βασικό μήνυμα, οι πολίτες της Αχαΐας, ποιο θα θέλατε να είναι αυτό;

Απ: Πυξίδα σε όλη την επαγγελματική διαδρομή μου, ήταν, είναι και θα είναι, ο Άνθρωπος. Πυξίδα και στην προσπάθεια που ξεκίνησα στο 2ο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι και θα είναι ο Άνθρωπος. Χωρίς να επιδιώκω τίποτα περισσότερο από το να υπηρετήσω τον πολίτη. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. «Με πυξίδα τον άνθρωπο», λοιπόν, το μήνυμά μου προς τον Αχαιό πολίτη.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ:

ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΣΤΑΣΗ του Κων. Ζησιμόπουλου

kato 2 1

 • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
 • Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο και στο 11ο Λύκειο Πατρών, εισήχθη το 1996 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Ειδικεύτηκε στην Παθολογία, εξειδικεύτηκε στην πολυδύναμη Μ.Ε.Θ. στο Π.Γ.Ν.Π.
 • Από το 2013 ασκεί Παθολογία ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά προσφέρει υπηρεσίες: στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, στον ΟΚΑΝΑ, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αινείας»
 • Ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Γαστρεντερολογικού τμήματος του Π.Γ.Ν.Π. παρέχει κλινικό – εκπαιδευτικό έργο στους φοιτητές Ιατρικής.
 • Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, παρουσία με δημοσιεύσεις και ομιλίες, σε διεθνή και εγχώρια Ιατρικά συνέδρια.
 • Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών Ελλάδος και εξωτερικού
 • Είναι παντρεμένος με την Παθολόγο Μαρία Μιχαηλίδου και έχουν δύο παιδιά

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0016

You may also like

Comments are closed.