ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κοντά στα 2.000 άτομα ρομά ζουν στην Πάτρα συνολικά – Οι τρεις κατηγορίες

Facebook
Twitter

2.056 είναι ο αριθμός των ρομά που διαμένουν στην Πάτρα, σύμφωνα με τις καταγραφές και τα στοιχεία που υπάρχουν στο τοπικό σχέδιο δράσης του Κοινωνικού Οργανισμού για την ένταξη των ευάλωτων ομάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Συνολικά ο αριθμός των ατόμων αυτών που ζουν στην επικράτεια φτάνει τους 117.495 και διαμένουν σε 462 περιοχές της Ελλάδος. Σύμφωνα με το σχέδιο και τα στοιχεία που αποτυπώνονται σε αυτό τα άτομα ρομά διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Σε αυτούς που διαμένουν σε άκρως υποβαθμισμένες περιοχές, δηλαδή σε καταυλισμούς, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως στον Ριγανόκαμπο ή στον Χάραδρο.

Σε αυτούς που διαμένουν σε οικισμούς, δηλαδή σε μεικτούς καταυλισμούς που υπάρχουν σπίτια, αλλά και πρόχειρες κατασκευές, όπως για παράδειγμα ο οικισμός στα Βραχνέικα.

Κι σε αυτούς που μένουν σε γειτονιές του αστικών κέντρων, γειτονιές που θεωρούνται υποβαθμισμένες, με χαμηλά μισθώματα, όπου υπάρχουν πολλές τέτοιες στην Πάτρα, για παράδειγμα τα Προσφυγικά, η Γούβα, Αγία Αικατερίνη κτλ.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα ρομά έχουν να κάνουν με την έλλειψη εκπαίδευσης, τις συνθήκες διαβίωσης, την ανεργία, την φτώχεια, τα ναρκωτικά, αλλά και την παραβατικότητα.

Αυτά τα προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει το σχέδιο δράσης, έχοντας σαν στόχο του την προσαρμογή των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο.

Σημειώνουμε ότι στην Πάτρα το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση ρομά από τους καταυλισμούς σε διαμερίσματα απέτυχε αφού αφενός δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τα άτομα αυτά, αφετέρου δεν υπήρξαν ιδιοκτήτες που να δηλώσουν συμμετοχή για μισθώσουν το ακίνητο τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top