ΥΓΕΙΑ

Κοντά στη λήξη συναγερμού για τον κορωνοϊό ο ΠΟΥ: «Εξελίσσεται σε εποχική γρίπη»

koronoios long covid 1

Η επιδημία του κορωνοϊού  βρίσκεται στα πρόθυρα του να αντιπροσωπεύει πλέον μια απειλή παρόμοια με αυτή της εποχικής γρίπης, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ελπίζει να μειώσει φέτος το μέγιστο επίπεδο συναγερμού.

«Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα», δήλωσε ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε την λήξη των μέτρων για τον κορωνοϊό επισημαίνοντας ωστόσο, πως παραμένει επίκαιρη η προστασία ευάλωτων ομάδων και εξαιρώντας από την άρση τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

«Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ