ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στο 60% υπολογίζεται η πτώση του τζίρου στην Εστίαση της Πάτρας

ΕΣΤΙΑΣΗ
Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες Εστίασης της Πάτρας και δεν γνωρίζουν… τι τους επιφυλάσσει το 2022.

Με όλα όσα μπορούν να συμβούν στο ενδεχόμενο ενός νέου λοκ ντάουν. Οι απώλειες τζίρου τεράστιες. Κοντά στο 60% είναι η πτώση του τζίρου στην Εστίαση σε σύγκριση με το διάστημα πριν από την πανδημία, αλλά και την χρονική περίοδο από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα μέτρα προστασίας για τους κλειστούς χώρους. Οι συνέπειες από το μπλόκο στους ξεκίνησαν να φαίνονται από τότε που άρχισαν… τα πρώτα κρύα! Όλα αυτά τα μέτρα και κυρίως το κλίμα που επικρατεί έχουν μειώσει σημαντικό μέρος της κίνησης στα καταστήματα της Εστίασης, και ειδικότερα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Τα τελευταία, μάλιστα, βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αφού η πανδημία παρόλο που δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ωράριο ήρθε για να δώσει ένα σοβαρό χτύπημα στην διασκέδαση και στη νύχτα.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου ο κόσμος που επιλέγει νυχτερινές εξόδους είναι ελάχιστος και οι μόνοι που σώζουν την κατάσταση είναι άτομα νεαρών ηλικιών και κυρίως φοιτητές.

«Δεν υπάρχει στα μαγαζιά ένας πάνω από τριάντα. Όλοι, αν παρατηρήσει κανείς, τους πελάτες ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης είναι στην ηλικία των 18 με 30. Οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εξαφανιστεί», έλεγε χαρακτηριστικά ένας επαγγελματίας της Εστίασης που γνωρίζει καλά τη νύχτα. Το γεγονός αυτό πέρα από την όποια πτώση έχει φέρει στην κίνηση των νυχτερινών καταστημάτων και των μπαρ που στηρίζονταν κυρίως στους ενήλικες, έχει παίξει και έναν αρνητικό ρόλο στον τζίρο τους.

Κωνσταντίνος Φλαμής

You may also like

Comments are closed.