ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κοντοζαμάνης: «Έρχονται οι ανακοινώσεις για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς»

Facebook
Twitter
Κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους αρχικούς σχεδιασμούς στο άνοιγμα των εμβολιαστικών ομάδων, αλλά και στα κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε πως έχουν διασφαλιστεί εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού και προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες, θα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και το πώς θα γίνουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ισχύει η δυνατότητα της κατά προτεραιότητας εμβολιασμού των υγειονομικών που δεν το έπραξαν κατά την πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, χαρακτηριστικά ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της 14ης Μαΐου, είχαν εμβολιαστεί έως τότε 2.718.404 συμπολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και 1.510.905 και με τις δύο δόσεις, που σημαίνει ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται σε 39,87%, ενώ ποσοστό 14,38% θεωρείται πλήρως καλυμμένο εμβολιαστικά. Μέχρι σήμερα, είπε, υπάρχουν 4.025.774 επιβεβαιωμένα ραντεβού και εκτιμούμε ότι τον Ιούλιο περισσότερο από το 50% των συμπολιτών μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών, το 63% των νοσηλευτών και το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί το 88% των γιατρών, το 62% των νοσηλευτών και το 63% των λοιπών εργαζομένων σε αυτά.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι αυτά ανέρχονται σήμερα σε 1.517 σε όλη την χώρα, όταν ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 1.018 κέντρα και υπολογίζαμε ότι θα κάνουμε 2 εκατ. το μήνα. Σήμερα έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, ειδικά το μήνα Μάιο που θα έχουν γίνει 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως έχουμε διασφαλίσει ποσότητες εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού και δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που επιθυμεί να εμβολιαστεί, χωρίς εμβόλιο.

Απαντώντας για το ποσοστό των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών και έχουν εμβολιαστεί, είπε ότι είναι κατά πολύ υψηλότερο του 60% και καθημερινά παρουσιάζει τάση αύξησης. Ειδικότερα, ανέφερε πως στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 85 ετών, το 63% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 68%. Από την ηλικιακή ομάδα των 80 έως 84 ετών, το 64% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 69%. Για τις ηλικίες 75-79, το ποσό είναι στο 73%. Στην ομάδα 70-74 ανέρχεται σε 59%.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ανέφερε πως ακόμα και τώρα μπορεί οποιοσδήποτε υγειονομικός να προσέλθει σε εμβολιαστικό κέντρο και να κάνει το εμβόλιο εφόσον το επιθυμεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών, το 63% των νοσηλευτών και το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί το 88% των γιατρών, το 62% των νοσηλευτών και το 63% των λοιπών εργαζομένων σε αυτά.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι καμιά διανομή εμβολίου δεν έχει γίνει από τη χώρα μας σε άλλη χώρα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top