ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα για τα έργα στα Ροΐτικα – Επιμένει ο Δήμος, ξεσηκώνονται οι επιχειρηματίες!

Το κλείσιμο της παραλιακής οδού δημιουργεί ανησυχία για μειωμένη κίνηση στα καταστήματα εστίασης.

vraxneika

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των καταστηματαρχών των Βραχνεΐκων με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για τα έργα αποχέτευσης στην παραλιακή, που έχουν ξεκινήσει αλλά… θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμος θέλει να «τελειώνει» πριν τις εκλογές (λογικό) αλλά οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν πως φέτος ο τζίρος τους θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αφού η «είσοδος» της παραλιακής στα Ροΐτικα θα είναι κατ’ ουσίαν… κλειστή! Έτσι ξεσηκώνονται οι επιχειρηματίες της παραλιακής των Βραχνεΐκων στο άκουσμα της είδησης πως ο Δήμος Πατρέων δεν κάνει πίσω!

Τα έργα αποχέτευσης θα γίνονται σε όλο το πλάτος του δρόμου στην είσοδο της παραλιακής στα Ροΐτικα με αποτέλεσμα η παραλιακή ζώνη μέχρι το τέρμα των Βραχνεϊκων να μένει αποκλεισμένη!

Ο Δήμος διαβεβαιώνει τους καταστηματάρχες πως από το απόγευμα και μετά θα βελτιώνεται η κατάσταση, όμως και πάλι με τα έργα εν εξελίξει… κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί! Και φυσικά τα έργα είναι απαραίτητα αλλά θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα και να είχαν ολοκληρωθεί με την έναρξη της θερινής σεζόν!

Στην περιοχή εργάζονται εκατοντάδες άτομα (στην εστίαση) και όπως είναι αναμενόμενο θέσεις εργασίας θα χαθούν. Κάποιοι επιχειρηματίες σκέπτονται να μην ανοίξουν καν το καλοκαίρι αφού το μεσημέρι που οι λουόμενοι επιλέγουν τα Βραχνέικα για μπάνιο,.. δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση!

Ο ιδιοκτήτης του «Βερμούτ» Πέτρος Σαραντόπουλος δήλωσε στην «Πολιτεία» πως αρκετοί όπως και ο ίδιος προβληματίζονται με το «άνοιγμα» υπό αυτές τις συνθήκες, αφού κανείς τους δεν μπορεί να προβλέψει την «κίνηση» με σχεδόν κομμένη την είσοδο των Ροϊτίκων.

«Οι περισσότεροι πελάτες μας δεν προτιμούν κάποια κάθετη προς την παραλία οδό, αφενός μεν δεν τις γνωρίζουν καλά, καταλαβαίνουν και την επικινδυνότητα, τον ελλιπή φωτισμό αλλά κυρίως έχουν συνηθίσει να κινούνται στην παραλιακή» μας λέει.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι καταστηματάρχες είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μελά και άλλους δημοτικούς παράγοντες στο «Σταυροπούλειο» Κέντρο των Βραχνεϊκων, δεν τα βρήκαν, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Δήμος ωστόσο επιμένει και σίγουρα σε αυτή την δεύτερη συνάντηση… θα «βγουν μαχαίρια»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.