ΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 54.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Η ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας

test covid
Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνω,ν Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθύμιζουμε ότι το απόγευμα της Πέμπτης (25.11.2021) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.565 νέα κρούσματα κορονοϊού, 78 νεκρούς και 621 διασωληνωμένους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα, η οποία είπε μεταξύ άλλων: “Πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν έχουμε συμπτώματα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν καλά…”.

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου είπε:  “Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000. Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε στην κοινότητα, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες”. Και συνέχισε πως “9 στα 10 κρούσματα στα παιδιά, εντοπίζονται ύστερα από rapid test. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνεται συστηματικά”.

“Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88% μετά από αύξηση των κλινών. Από το τέλος του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1,2 εκατ. εμβολισμοί. 320.000 συνάνθρωποι μας έκαναν την πρώτη δόση”, συνέχισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μίνα Γκάγκα τόνισε πως “είναι μία επιδημία κυρίως ανεμβολίαστων. Το 72% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και το 81% που είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι απειλούνται από νόσο και θάνατο. Τα μέτρα αξιολογούνται καθημερινά”, ενώ σε άλλη ερώτηση για το ΕΣΥ, ανέφερε πως “πάντα προτάσσεται ο άνθρωπος που κινδυνεύει η ζωή του ανεξάρτητα αν είναι από τον κορονοϊό ή όχι”.

 

Δείτε live την ενημέρωση

You may also like

Comments are closed.