ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Το βάρος στους εμβολιασμούς

covid emvolio
Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί για τη πορεία της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Χθες (24/7) είχαμε με 178 εισαγωγές χθες σε νοσοκομεία και 133 διασωληνωμένους ασθενείς, ενώ από τα θετικά στοιχεία η μείωση της θετικότητας στο 2,59% επί των περίπου 95 χιλιάδων τεστ.

«Είναι ένα σήμα η αύξηση των νοσηλειών, καθώς έχουμε έναν μέσο όρο αύξησης 25%-26% από μέρα σε ημέρα και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων, αλλά σε επίπεδα διαχειρίσιμα. Το κύμα θα είναι μεγάλο σε σχέση με την επιδημιολογική καμπύλη αλλά όχι τόσο ισχυρό σε σχέση με νοσηλείες και διασωληνώσεις», ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ενώ ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι οι διασωληνωμένοι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν στους 130.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει 3.000-3.500 κρούσματα και το αρνητικό κάνει λόγο για 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο.

Ώρα ευθύνης για όλους

Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε προσπάθεια στο μέτωπο της πειθούς ώστε να κάμψει τους δισταγμούς των ανεμβολίαστων όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές είναι ώρα ευθύνης για όλους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Και μπορεί οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 10.000.000, όμως η μετάλλαξη Δέλτα καθιστά αναγκαία την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εμβολιασμό των πολιτών που ακόμα τρέφουν επιφυλάξεις, μέσω της συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρειες σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερωθούν και να πεισθούν απρόθυμοι πολίτες παρασχέθηκαν κίνητρα για ενεργότερη συμμετοχή των γιατρών και των φαρμακοποιών.

You may also like

pater antwnios348 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Έβγαζε το παντελόνι του 19χρονου και τον χάιδευε» – Όλα ψέματα, απαντά ο πατέρας Αντώνιος

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου για κακοποιητικές συμπεριφορές ...

Comments are closed.