ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση του εμβολίου

Facebook
Twitter
Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση, η οποία επιτρέπεται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση αφορά όλους τους ενήλικες από 18 ετών και στόχος είναι όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου. Προτεραιότητα βέβαια θα δίνεται στα ραντεβού της πρώτης δόσης.  Την απόφαση επιτάχυνε η αύξηση του ρίσκου από το στέλεχος Όμικρον σε συνδυασμό με την έλευση του χειμώνα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την επίσπευση της τρίτης δόσης έκανε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Τρεις μήνες μετά θα μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός και όλων όσων νόσησαν από Covid, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όσον αφορά στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J, το διάστημα των δύο μηνών παραμένει.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό αυτήν την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις. Εκτίμησε δε σε 2 εκατομμύρια τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε στις παραπάνω αποφάσεις με βάση τα εγχώρια επιστημονικά δεδομένα, αλλά και εκείνα των άλλων χωρών.

Επίσης, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Σε μήνυμά του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος σημειώνει:

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής».

Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να μπαίνετε στην ιστοσελίδα: emvolio.gov.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top