ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Απειλή για τέταρτο κύμα και τοπικά lockdown

Facebook
Twitter
Μπορεί τα στοιχεία που αφορούν στα κρούσματα COVID-19, να μας προσφέρουν μια ανάσα ανακούφισης και ικανοποίησης και μπορεί ελέω καλοκαιριού και θερμοκρασιών, η γενική εικόνα να είναι κάπως καλύτερη, ωστόσο σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το… κακό πέρασε.

Ότι η υγειονομική κρίση βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και ότι σύντομα θα γίνει κακή ανάμνηση απ΄ το χτες.

Αντίθετα! Τα μηνύματα των επιστημόνων τείνουν διαρκώς -και κάθε φορά εντονότερα- να μας υπενθυμίζουν, πως η «απειλή» συνεχίζει να είναι εδώ και ότι από την στάση μας στο «τώρα», εξαρτάται η κατάσταση στο «μετά».

Είναι κάτι που και ο Προϊστάμενος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης, επισημαίνει με έντονα γράμματα στη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην «Πολιτεία».

Θέτοντας υπόψη τους δύο… δρόμους που έχουμε μπροστά μας: Από την μια, ένα 4ο κύμα του κορωνοϊού απ’ τον Σεπτέμβριο και από την άλλη, την δυνατότητα «να είμαστε σε ευνοϊκότερη θέση», εάν ο ρυθμός εμβολιασμών συνεχιστεί έτσι και καλύτερα.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, σε μια άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα, αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, υπερτονίστηκε ο κίνδυνος των τοπικών λοκντάουν. Ένα μέτρο που ήδη υπάρχει ως πρόβλεψη στη φαρέτρα της κυβέρνησης, εάν το πρόβλημα επανέλθει στην πιο επιζήμια και επικίνδυνη μορφή του. Και υπόψη: η Αχαΐα μπήκε τις προηγούμενες ημέρες στην «πορτοκαλί» ζώνη!

Συμπέρασμα; Όχι μόνο δεν πέρασε ο κίνδυνος αλλά απεναντίας παραμένει αυξημένος και απειλητικός, πρωτίστως για την Υγεία μας, δευτερευόντως για την ήδη πολύ «πληγωμένη» αγορά.

Σε όλα τα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί η προχθεσινή ξεκάθαρη δήλωση του μέλους της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και επίκουρου καθηγητή του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος συνέστησε προσοχή επισημαίνοντας ότι:

magiorkinis entheti

«Δε μπορούμε να προχωρήσουμε με συνθήκες μεταδοτικότητας το χειμώνα, με ποσοστό εμβολιασμού χαμηλότερο από το 60-70%. Αν δεν πιάσουμε ένα ισχυρό ποσοστό ανοσίας, είναι, πιθανό στους κλειστούς χώρους, να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι. Είναι σχεδόν βέβαιο το 4ο κύμα, αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top