ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: «Απογειώθηκε» το ιικό φορτίο στα λύματα της Πάτρας

Facebook
Twitter

Αυξομειώσεις στα λύματα του κορωνοϊού παρατηρούνται την εβδομάδα 19 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Τριψήφιες αυξήσεις (!) καταγράφονται σε Πάτρα και Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης σχετικά με τον κορωνοϊό, τα αστικά λύματα της τελευταίας εβδομάδας (19.09.2022 – 25.09.2022) προέρχονται από δείγματα της Περιφέρειας Αττικής και των πόλεων της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+398%), στον Άγιο Νικόλαο (+184%), στη Λάρισα (+49%), στον Βόλο (+46%) και στη Θεσσαλονίκη (+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στα Χανιά (+23%) και στα Ιωάννινα (+27%).

Πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως ήταν οριακές, παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-26%), στην Αλεξανδρούπολη (-22%) και στο Ηράκλειο (-11%).

Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-9%) και στην Αττική (-6%).

Κορωνοϊός – Λύματα: Πίνακας

Pinakas Lymata EODY 27 09 2022

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που
εξυπηρετείται από αυτές.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top