ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Διαδοχικό αρνητικό ρεκόρ – Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων

koronaios e1630503144988 1

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό μολύνσεων Covid-19, ενώ χθες Παρασκευή κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 48 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται πλέον σε 450.

Σύμφωνα μάλιστα με τον σημερινό «χάρτη» των κρουσμάτων, περισσότερα από 3.000 κρούσματα – δήλαδή περίπου το 50% του συνόλου των καταγεγραμμένων μολύνσεων – συγκεντρώνονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Πλεύρης: Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί το υπουργείο Υγείας, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα επιβολής τοπικών ή γενικών lockdown, δήλωσε ο υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση η οποία επικρατεί στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα είπε: «Όπως και στη Λάρισα, στη Θεσσαλία έτσι και στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία πίεση στο σύστημα παραπάνω. Το ενισχύουμε συνεχώς με γιατρούς. Έχουμε βγάλει και προκηρύξεις αλλά έχουμε και τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και παίρνουμε κλίνες .

Η αλήθεια είναι ότι θα πιεστεί το σύστημα. Από κει και πέρα όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι που μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να εμβολιαστούμε.

Είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες μέρες οι εμβολιασμοί κινούνται στις 25.000 την ημέρα για την πρώτη δόση του εμβολίου, που δείχνει ότι πλέον οι πολίτες έρχονται να εμβολιαστούν».

You may also like

Comments are closed.