ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ήπιες οι περισσότερες μολύνσεις από τη μετάλλαξη «Όμικρον»

koronoios antisomata lemfokyttara
Αυτό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από στόμα σε στόμα σε ολόκληρο τον πλανήτη, παραδέχθηκε και επισήμως αξιωματούχος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη μετάλλαξη «Όμικρον» του  κορωνοϊού. Ότι δηλαδή, όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιο ήπια τα συμπτώματα που προκαλεί στους ασθενείς από αυτά που προκαλούν άλλες μεταλλάξεις.

Μάλιστα, πολλοί (μεταξύ των οποίων και επιστήμονες) έχουν σπεύσει να πουν ότι ίσως η «Όμικρον» να φέρνει το τέλος της πανδημίας. Τη «μεταμόρφωση» δηλαδή του κορωνοϊού, σε έναν πολύ πιο ήπιο ιό, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Σύμφωνα με το SKY NEWS, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού με μετάλλαξη «Όμικρον» είναι «ήπια».

Μιλώντας εκ μέρους του οργανισμού, ο αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει μειωθεί από το νέο στέλεχος. Είπε ωστόσο ότι ορισμένες μεταλλάξεις του ιού, υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο ταχύτερης μετάδοσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του SKY NEWS, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα όσα είπε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Μποτσουάνας, όπου καταγράφηκε πρώτα η μετάλλαξη «Όμικρον».

Όπως δήλωσε την Τρίτη, από τους 19 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη «Όμικρον» στην Μποτσουάνα, οι 16 ήταν ασυμπτωματικοί!

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ